Традиционално богојављенско пливање одржало се данас и у Оџацима, а прва је до крста допливала 20-годишња Ања Јововић из Раткова, по занимању полицајка. 

Она је имала мотив више за пливање, а свој успех је посветила свом брату Луки, који је преминуо пре девет месеци. Иначе, Лука је као 11-годишњак 2019. године први допливао до Часног крста.

Преминули Лука је тада био најмлађи учесник ове традиционалне манифестације.

Ања је након изласка из воде обукла мајицу посвећену преминулом брату. Са предње стране налази се његова слика, као и порука "Живиш!".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Фото: Инстаграм принтскрин/jovovic___a

 

Такође, она је на свом Инстаграм профилу поделила фотографију свог прерано преминулог брата са Часним крстом уз традиционалан богојављенски поздрав. 

Фото: М. Игњатовић

 

- Бог се јави! Душа Богу, срце народу! - написала је Ања.

Фото: Инстаграм принтскрин/jovovic___a

 

Иначе, Лука Јововић преминуо је након саобраћајне несреће која се догодила у његовом родном Раткову. Према информацијама које су се тада појављивале у медијима, возач аутомобила није уступио првенство пролаза тада 15-годишњем Луки који је био на мотору и дошло је до несреће у којој је младић повређен. Лука је био у коми и лекари су се борили за његов живот, међутим његово младо тело није издржало и он је преминуо од повреда задобијених у несрећи. 

Његови пријатељи су у његову част осликали мурал.

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".