Tradicionalno bogojavljensko plivanje održalo se danas i u Odžacima, a prva je do krsta doplivala 20-godišnja Anja Jovović iz Ratkova, po zanimanju policajka. 

Ona je imala motiv više za plivanje, a svoj uspeh je posvetila svom bratu Luki, koji je preminuo pre devet meseci. Inače, Luka je kao 11-godišnjak 2019. godine prvi doplivao do Časnog krsta.

Preminuli Luka je tada bio najmlađi učesnik ove tradicionalne manifestacije.

Anja je nakon izlaska iz vode obukla majicu posvećenu preminulom bratu. Sa prednje strane nalazi se njegova slika, kao i poruka "Živiš!".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Foto: Instagram printskrin/jovovic___a

 

Takođe, ona je na svom Instagram profilu podelila fotografiju svog prerano preminulog brata sa Časnim krstom uz tradicionalan bogojavljenski pozdrav. 

Foto: M. Ignjatović

 

- Bog se javi! Duša Bogu, srce narodu! - napisala je Anja.

Foto: Instagram printskrin/jovovic___a

 

Inače, Luka Jovović preminuo je nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u njegovom rodnom Ratkovu. Prema informacijama koje su se tada pojavljivale u medijima, vozač automobila nije ustupio prvenstvo prolaza tada 15-godišnjem Luki koji je bio na motoru i došlo je do nesreće u kojoj je mladić povređen. Luka je bio u komi i lekari su se borili za njegov život, međutim njegovo mlado telo nije izdržalo i on je preminuo od povreda zadobijenih u nesreći. 

NJegovi prijatelji su u njegovu čast oslikali mural.

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".