Цариници су у сарадњи са полицијом јуче на прелазу Градина спречили покушај кријумчарења.

Случај је откривен када је у вечерњим часовима, на излазу из земље, за детаљну контролу издвојен ВW пасат, шведских регистарских ознака, којим су из Шведске ка Бугарској путовала двојица страних држављана.

Путници су цариницима на прелазу рекли да сем личних ствари немају ништа да пријаве, али су службеници, сумњајући у њихову изјаву, ипак одлучили детаљно да прегледају аутомобил.

 

 

Убрзо су њихове сумње потврђене, јер су приметили да је тапацирунг у пртљажнику, иза задњег седишта, накнадно монтиран. То је указало на могућност да се иза металне плоче која је са једне стране била заварена, а са друге причвршћена пур-пеном, налази специјално направљен простор за скривање кријумчарене робе.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Чим су отворили део скривеног бункера, цариници су затекли две пластичне кесе и платнену торбу испуњене непријављеним еврима, укупно 343.000 непријављених евра. Међу новчаницама је највише било оних у апоенима од 50, 20 и 10 евра.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Полиција је саопштила да је у сарадњи са УКП, Одељењем за борбу против корупције и Регионалним центром граничне полиције према Републици Бугарској, Управом царина и Посебним одељењем за сузбијање кријумчарења Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсила сиријске држављане М. К. (29) и И. А. (46) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело прање новца.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву у Нишу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".