Возач санитета из Северне Митровице Милан Јовановић рекао је за Косово онлајн да су му службеници Косовске полиције на административном прелазу Јариње рекли да је данас у 10 сати стигао допис да се сва возила регистрована после 10. децембра сматрају нерегистрованим и да је то "по Бриселском споразуму".

- Прво су узели документа и рекли да је возило нерегистровано и да не може да уђе на Косово, и да је данас у 10 сати стигао такав допис, да после 10. децембра ниједно КМ возило више не може да продужи регистрацију. Након тога су нас пустили, али опоменули да више нећемо моћи да уђемо, а ни да изађемо са Косова - рекао је Јовановић.

Он је навео да су службеници Косовске полиције затим иза њих вратили сва приватна возила регистрована на КМ таблице.

Ово нам је потврдила и Сунчица Машић из Прилужја. Она је навела за Косово онлајн да јој службеници косовске полиције њој и сину нису дозволили да се врате кући "због старе налепнице".

- Ауто смо регистровали 20.12. 2022. године, КМ таблице, све је регуларно, а они то не уважавају. Када смо прешли прелаз нису нам рекли ништа, а сада када смо се враћали нису хтели да нас пусте. Рекли су стара је налепница, вратите се - навела је Машић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Косово онлине)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".