Новак и Јелена су се дружили са делом глумачке екипе, што је на друштвеним мрежама објавила глумица Милена Васић, која је уз фотографију написала.

- Велика част је била играти вечерас.

Фото: Инстаграм принтскрин/milenavasicofficial

 

 

Трагикомедија Артура Шницлера Широка земља објављена је пре тачно 110 година, 1911. у Берлину а исте године је први пут изведена у Фолкстеатру у Бечу. Шницлер је у то време био у зениту славе и популарности па је његово дело истовремено извођено на чак девет позорница немачког говорног подручја.

Артур Шницлер, по образовању лекар, аустријски је приповедач и драматург. Био је припадник авангардне уметничке групе Јунг Wиен (Млади Беч) и један од најистакнутијих аутора тзв. Wиенер Модерне (Бечке модерне).

У својим драмама поигравао се са формалним, али и друштвеним конвенцијама. Због имплицинтног описа сексуалности оптуживали су га да је порнографски писац. Аутор је романа, новела и драма. Још током студија показао је посебно интересовање за психијатрију, а лично познанство са Сигмундом Фројдом имало је велики утицај на његов књижевни опус.

У представи уз Милену играју: Војин Ћетковић, Марија Вицковић, Светлана Бојковић, Ирфан Менсур, Петар Бенчина, Милица Михајловић, Срђан Тимаров, Алексеј Бјелогрлић и Тамара Шустић.

(Курир)