СПАСИОЦИ су данас користили беспилотне летелице и спуштали се низ 200 метара дубоку клисуру у западном Непалу у потрази за још два путника, који се и даље воде као нестали после најсмртоносније авионске несреће у земљи у последњих 30 година.

Број погинулих у авиону "Јети ерлајнса" типа АТР-72 који се срушио у недељу код града Покара у Непалу, неколико минута пре слетања, порастао је на 70, саопштили су раније званичници, а на лету су била 72 путника и чланова посаде који су ишли из главног града Катмандуа, ка туристичком граду Покара, преноси Ројтерс.

Потрагу за преостале две нестале особе, која је настављена данас јер је раније прекинута због мрака, ометају тежак терен и лоши временски услови, пошто се спустила густа магла.

У понедељак су пронађени снимач података лета, као и снимач разговора у пилотској кабини, оба у добром стању, што је откриће које ће истражитељима вероватно помоћи у утврђивању шта је изазвало несрећу.

У авиону, који је летео из Катмандуа ка Покари по ведром времену када се срушио, било је 57 непалских држављана, пет индијских, четири руска, два јужнокорејска и по једна особа из Аргентине, Ирске, Аустралије и Француске, наводи Ројтерс.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".