Реј Кордеиро, ди-џеј са најдужим радним стажом на свету, преминуо је у петак, 13. јануара у 98. години. Још увек није саопштен узрок смрти. 

Кордеиро је рођен давне 1924. године, а послом ди-џеја почео је да се бави још 1949. Уписан је у Гинисову књигу рекорда као ди-џеј са најдужим радним стажом на свету. 

Водио је популарну емисију под називом "Алл Тхе Wаy Wитх Раy" која је емитована је преко пола века, све до његовог пензионисања 2021. године. 

- Публика ме је пратила, одрасла са мном, и сада су свуда по свету. И даље су ме слушали на интернету - рекао је Кордеиро у интервју након пензионисања.

Фото: Танјуг/АП

 

Поред пуштања музике, Кордеиро је био и водитељ, а имао је ту част да интервјуише Битлсе на врхунцу њихове славе 1964. Џон Ленон је у интервјуу препричао њихове ране дане у немачком граду Хамбургу, где су живели у релативном сиромаштву. Они су касније потписали насловну страну магазина за Кордеира, за коју је рекао да "вероватно вреди читаво богатство".

Емитовање интервјуа у Хонг Конгу обезбедило је ди-џеју статус познате личности.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Поред Битлса, Кордеиро је радио интервјуе и са Елвисом Прислијем, Сер Елтоном Џоном и Тонијем Бенетом.

Фото: Профимедиа

 

Фото: В. Данилов

 

- Реј Кордеиро, познат и као ујка Реј, дао је значајан допринос радиодифузној индустрији у протеклих 70 година и био је веома цењен у том сектору. Био је водитељ најдужег радио програма у Хонг Конгу. Желео бих да изразим искрену захвалност доктору Кордеиру на његовом доживотном доприносу радиодифузној индустрији и упутим најдубље саучешће његовој породици. С љубављу ћемо га се сећати - рекао је хонгконшки секретар за трговину и економски развој Алгернон Јау, преноси Вариетy.

Фото: Танјуг/АП

 

Секретар хонгконшког секретара за културу, спорт и туризам Кевин Јеунг такође је одао пошту.

- Био је истакнута личност у популарној култури Хонг Конга и наш љубазни сениор, дајући значајан допринос музичкој сцени Хонг Конга. Тужни смо због његове смрти и он ће остати упамћен по лепом - преноси НМЕ.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".