Дечак Стефан Стојановић (11), кога је припадник Косовских безбедносних снага Азем Куртај (33) ранио из пиштоља на Бадњи дан док је малишан носио бадњак у Готовуши код Штрпца, пуштен је из болнице у Грачаници, где се опорављао од повреда.

На друштвеним мрежама појавио се снимак дочека који су Стефанови другари направили рањеном 11-годишњем дечаку. 

Како се види на снимку, неколико десетина малишана са српском заставом, рођака и пријатеља дочекало је Стефана испред његове куће.

Сви су били срећни због повратка малог хероја и убрзо су почели да се поздрављају и љубе са Стефаном који није скидао осмех са лица.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by serbstreet (@serbstreet)

Подсетимо, дечакова мајка је за Курир открила да је само говорио да је захвалан богу што је жив.

- Узбуђени смо, пуна нам је кућа гостију и чланова породице, сви славимо... Не могу да вам опишем ни моју, а камоли Стефанову срећу што се вратио кући. Буквално смо се сви само грлили и плакали кад је дошао. Он је толико желео да се врати кући, а ми смо радосни само што нам је жив стигао. Стефан ће бити на кућној нези, здравствено се осећа добро, рана полако зацељује... Али чека га још много превијања и биће то дуг опоравак. Он је скроман дечко, причао је само да је захвалан богу што је остао жив, а ми само желимо да буде здрав. Хвала свима који су нам помогли - рекла је Зорица Стојановић.

Фото: Инстаграм принтскрин/buducnostsrbijeav

 

Како је Зорица раније испричала, Стефан је прво био веома уплашен, али страх је мало-помало спласнуо.

- Толико је био унезверен након напада да је чак и мени било тешко да га питам да ми опише како је уопште дошло до те пуцњаве. Испричао ми је да се он наместио да слика другове с којима је ишао по бадњак јер је најмлађи, а тај Албанац је наишао и запуцао на њих. Само зато што је видео да носе бадњак и зато што су Срби. Пуцао је на децу! Ја не знам да ли је то човек или монструм - испричала је пре неколико дана Стојановићева.

Нападач у притвору

Подсетимо, Стефан је рањен 6. јануара, и то заједно с својим рођаком Милошем Стојановићем (21). На њих је из кола у покрету отворио ватру Азем Куртај, активни припадник КБС и син некадашњег борца терористичке Ослободилачке војске Косова.

Фото: Индех онлине

 

Случај је окарактерисан као покушај убиства, а Куртај је тренутно у притвору.

Фото: Косово онлајн

 

Пре Стефана, на кућно лечење пуштен је и Милош Стојановић, а како је испричао његов отац Звонимир, ни његовом сину, али ни остатку породице уопште није свеједно након напада.

- Боримо се, али заиста нам није свеједно, тешко је кад знате шта се вашем детету догодило и колико је, не дај боже, могло и горе да буде. Милош је још увек јако потиштен, у шоку је, како време иде тако нам свима, па и њему, пролази кроз главу шта је све могло да се деси... Њему је свега преко главе, не прича му се ни са ким, код куће је - казао је Звонимир Стојановић за Курир.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".