Обично се дешава да нам се у прању скупи оно што нам стоји као саливено и чему није потебна корекција у величини. А како да постигнемо обрнуто, да смањимо одећу која нам је велика, али без кројача - простим прањем и да ли је то уопште могуће? Стручњаци кажу да јесте, а обрадоваће вас вест да је изводљиво на одевном предмету који је заправо најтеже сузити и смањити - фармерицама!

Топла метода

- Да би се материјал скупио, кључна је топлота, тачније температура воде и сушење у машини -, каже Хејли Абрамс, стилисткиња и оснивач "Тхе Wардробе Цонсултант".

- Најлакши и најбржи начин да скупите тексас је да га оперете и осушите на највишим могуц́им температурама. Управо треба да урадите оно што избегавате са џемперима - да их оперете у врелој води и ставите у машину за сушење -.

Старинско прокувавање

Старинска техника јесте да фармерице оперете "ручно", тачније потопите их у лонац кључале воде и "кувате" на шпорету, начин који су наше баке промењивале. Након тога је најбоље да их просушите у сушилици.

- Кување фармерки 20 до 30 минута, а затим њихово сушење у машини, обично ће их скупити брже и више него да сте их само опрали у машини и осушили -, напомиње Абрамс.

(МОНДО)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".