Глумац Аљоша Вучковић, нажалост, искусио је оно чега се сваки родитељ прибојава. Наиме, његова мезимица, ћерка Леана, у једном тренутку свог живота скренула је с пута и као веома талентована глумица ушла у мрачан свет наркотика.

Фoто: В. Данилов

 

 

Леана Вучковић је 1999. године уписала Факултет драмских уметности, заједно са Слободом Мићаловић, Катарином Радивојевић, Аном Франић... Припадала је класи Предрага Бајчетића и била једна од најталентованијих у њој, али није све ишло по плану. Почела је да користи наркотике и да мало по мало губи тло под ногама.

Поред чињенице да су били очајни, њени родитељи се нису предавали и веровали су да спас, ипак, постоји. Леана је, након дугогодишњу борбу са зависношћу од наркотика, на крају завршила у затворској болници на одвикавању. Сви напори породице Вучковић тада нису уродили плодом, па је одлуком суда Леана била приведена на обавезно лечење од тешког облика болести зависности, писали су медији. Једном приликом, глумац је ово прокоментарисао за “Сторy”:

- Оно што могу да кажем јесте то да моја ћерка није у затвору, већ на лечењу затвореног типа. Мислим да би сви људи требало да пусте појединце и њихове најближе да своје проблеме решавају сами и онако како најбоље умеју.

Фото: Јутјуб принтскрин/Leana Petrović Vučković

 

 

На своју и срећу њене породице, Леана се извукла из пакла дроге. Сада предаје на Универзитету Џон Незбит, има дете и чини се да је свој живот средила по свим питањима.

Подсећања ради, ово није једина потешкоћа кроз коју је наш глумац морао да прође. Аљоша је крајем 2018. године признао да се бори са опаком болешћу, те и да ће се на неко време или трајно повући из јавног живота. Глумац је био на лечењу у једној од београдској болница, али је касније отпуштен на кућни опоравак. Тада је, по изласку из болнице за медије открио како се осећа:

- Ништа не радим и не могу да радим. Болестан сам и не осећам се добро, то је једини разлог жашто не глумим, изјавио је глумац тада за “Аваз”.

Фото: ATA Images

 

 

Он је такође једном приликом за “Блиц” изјавио да не сматра да је нити превисе скроман нити превисе бахат јер тражи мир за себе, као и да није ни у годинама ни у позицији да прихвата улоге.

Наредних пар година је и остало тако. Глумац је водио миран живот изван очију медија, увек истичући да су му супруга Едита и ћерке Леана и Сара највећа подршка и ослонац за све. Ситуација је остала непромењена, све до момента када је у медије доспела вест да ће Аљоша Вучковић бити део серије “Азбука нашег живота”. На изненађење свих фанова, тако је и било.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".