Више јавно тужилаштво у Београду потврдило је информацију да је Ј. Г. (24), држављанин Црне Горе, осумњичен за убиство Иване К. (26) на Звездари!

Из тужилаштва су навели да "након што им је полиција јуче доставила кривичну пријаву уз доказни материјал, Више јавно тужилаштво у Београду донело је наредбу о спровођењу истраге против Ј. Г. због сумње да је извршио кривично дело тешко убиство из ниских побуда, односно љубоморе".

Тужилаштво је предложило суду да Ј. Г. одреди притвор и да наложи расписивање потернице за њим.

- Сумња се да је Ј. Г. 23. децембра 2022. године између 00:37 и 5:30 часова лишио живота Ивану К., са којом је био у емотивној вези. Он је наведеног дана дошао до Иваниног стана на Звездари где је боравио од 11. децембра 2022. године и ушао са њом у вербалну расправу. Онда је кренуо да јој рукама стеже уста и нос док није издахнула, па је закључао стан и кључ понео са собом. Сумња се и да је истог дана аутобусом напустио територију Србије - додаје се у саопштењу ВЈТ у Београду.

Фото: Фејсбук принтскрин/Ivana Krivokapić

 

Како смо већ писали, Ј. Г., који је из Гусиња и потиче из чувене сточарске породице о којој су писане и репортаже, скренуо је пажњу на себе дан након Иванине смрти. Он је тада објавио неколико њихових фотографија уз срцепарајућ опроштај у ком је навео и "да не може да верује да се њој то догодило".

Покојну девојку је називао "Мико мој" и од 24. децембра до пре четири дана сваки дан на Инстаграм качио поруке у којима је истицао како пати. Порука коју је окачио 10. јануара на Иванин рођендан и то само пола сата након што се у медијима појавила информација да је његов ДНК нађен у њеном стану, гласи:

- Узалуд је, фалиш. Дане преживим некако. Затрпам се обавезама и глупостима да не мислим. Али ноћи, ноћи ме сломе. Недостају ми наши дани, када је све било једноставно.

Нису знали да он постоји

Јетмир је после писања медија да се доводи у везу да убиством Иване обрисао све њихове фотографије, али и своје, као и објаве у вези са Иванином смрћу.

- За Јетмира нико од Иваниних рођака није знао. Њени најближи су први пут у медијима видели да он постоји. И њима је било чудно ко је младић који се опрашта од Иване - каже један познаник породице Иване К., која је у Београд дошла из Војводине.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".