Тамошња полиција је потврдила да је затвореник пуцао у правосудног стражара док је транспортован у болницу, а потом побегао приватним аутомобилом који је пресрео затворски комби на аутопуту.

У четвртак увече на аутопуту за Скопље одиграла се права драма. Комби са четири правосудна полицајца и затвореником старом 36 година возио је од затвора Идризова у приградском насељу до клиничког центра у центру Скопља. Затворенику је била потребна медицинска помоц́ због повреде десне шаке.

У 23.20 часова службено возило је на бензинској пумпи пресрео аутомобил марке „ауди“ и блокирао му пут.

- Осуђени је у том тренутку извукао пиштољ из потока и пуцао у доњи део стомака службеника реда који је управљао комбијем -, саопштило је Одељење за кривичне санкције.

Комби са упуцаним возачем се зауставио, а 36-годишњи мушкарац успео је да побегне аудијем. Рањени полицајац је приведен у полицијску станицу, а за одбеглим затвореником расписана је потерница.

Како преносе македонски медији, он је служио затворску казну од 21 године. За убиство 2016. године осуђен је на 19 година, а добио је додатне две године због трговине дрогом.

Међутим, Управа за извршење кривичних санкција ц́е вршити надзор у затвору Идризово. Сазнац́е због чега није обезбеђена полицијска пратња током транспорта затвореника, а уколико се утврде неправилности биц́е предузете мере, предвиђају.

(24ур)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".