За Ану Волш Љубичић, њену мајку Миланку, као и Дајану Волш, Брајанову мајку, он је био брижан отац, муж пун љубави и пожртвовања, савршен зет и добар син. Са друге стране, доктор Титман, Брајанов психијатар, говорећи о његовом менталном стању, открио је са каквим се све психичким проблемима Волш носио кроз живот.

Федерални полицајци, који раде на случају, рекли су за америчке медије да је Брајан Волш, човек оптужен да је довео полицију у заблуду у потрази за његовом несталом женом, још 2011. написао у свом дневнику да планира да изда све оне који му верују.

Отац познати неурохирург

Фото: Јутјуб принтскрин/CBS Boston, Инстаграм принтскрин/anawalshe

 

Одрастао у познатој бостонској и добростојећој бостонској породици, у којој је отац Томас Волш ИИИ, познати неурохирург и према писању америчких медија, плејбој свога времена који је био радо виђени гост свих забава, са једне стране и мајке Дајане, која је била сушта супротност супругу, Брајан је растао у дисхармоничним условима.

Такво понашање родитеља, како је навео доктор Титман, кроз одрастање довело је до тешког менталног облика, због чега је провео дуги низ година у лечењу по психијатријским установама.

Према речима Томасовог пријатеља, коме се он поверио, Брајану Волшу је поред имена у установи где се лечио, у картону стајало - социопата.

Фото: Принтскрин Инстаграм

 

"Брајан се осећао занемареним, невољеним и емоционално оштећеним јер су га родитељи користили као пијуна у њиховој оштрој брачној вези.“, гласило је мишљење Титмана, које је то предао суду током суђења Волшу за продају лажних слика.

Одрастао уз мајку

Према писању америчких медија, Волшову младост и одрастање обележило је близак однос са мајком и недефинисан, готово непостојећи са оцем, што је на крају, према речима колеге и законском представнику Томаса Волша ИИИ, резултовало тиме да је Брајан оца још за живота оштетио за око милион долара.

Са друге стране, за мајку је био страшно везан, о чему сведоче и њене речи током суђења 2021. године, када је током излагања истакла како води рачуна о њој, брине, води је на терапије, те и да је све време њене битке са раком плућа, био ту за њу.

Фото: Фејсбук/Ana Walshe

 

"Мој син је једини разлог због којег устајем ујутро. Он је једина особа која брине о мени и увек је ту", рекла је она.

Истом приликом, она је истакла улогу свога сина у подизању троје деце брачног пара Волш, говорећи како са снајом из Србије, нема добар однос. Када се ради о хвалоспевима на рачун сина, није штедела речи.

"Нажалост, немам добар однос са снахом, можда због културолошких разлика. Због тога је мој син једина константа у мом животу, брине о мени и осигурава да имам мало среће што видим своје унуке. Он кува, купује, чисти, игра се, саопштава границе и чита приче за лаку ноћ. Да није било мог сина, моја веза са унуцима би се зауставила“, рекла је она.

Фото: Принтскрин Инстаграм/anawalshe, Принтскрин Јутјуб/CBS Boston, Принтскрин Твитер/@bobbywellison

 

Ментална болест

Када је доспео до година за школовање, Волша су родитељи послали прво у интернат на Род Ајленду.

Из те образовне установе, уписао је Универзитет Карнеги Мелон у Питсбургу. Управо тамо, на другој години студија, његово ментално стање се погоршало. Помоћ је потражио у центру Остин Ригс, месту које је специјализовано за лечење психијатријских пацијената којима претходни третмани лечења нису дали успеха.

За сада није познато колико је времена Волш провео у лечењу по установама, као ни да ли је наставио своје образовање.

Фото: принтскрин Инстаграм, Јутјуб/Boston 25 News

 

Говорећи о Волшу, доктор Титман је изнео чињеницу како га је све то осакатило за нормалан живот.

„Његова депресија, анксиозност и бес су га оставили неспособним да функционише. Тамо је започео своју дугу битку да превазиђе своју менталну болест.", рекао је он.

Украо од оца око милион долара

Фото: Фејсбук/притскрин/Ana Walshe

 

Рођак Вошовог оца, испричао је за америчке медије како је Брајан од оца у периоду од 2010. до 2019. године, оштетио за близу милион долара. Том приликом, наводно је Волш ИИИ морао да помери свој одлазак у пензију.

Наиме, Волш сениор је замилио свог рођака да буде извршилац његовог тестамента и том приликом му је одао тајну.

"Разумео сам да је његов син Брајан Р. Волше побегао са скоро милион долара од др Томаса Волшеа претходних година. Крађа од његовог јединог сина била је трагична по њега, не само по томе што се догодила, већ и по томе што је Брајан у суштини намерно нестао из живота свог оца", рекао је Ендрју, наводећи како је тај догађај не само изазвао „непоправљив раскол у њиховој вези“, већ је изазвао и потешкоће за доктора Волша, пошто је морао да настави да ради после година у којима је желео да се пензионише.

У прилог овој тврдњи, говори и сведочење пријатеља Томаса Волша, Џефрија Орнштајна, који је 2019. године у изјави рекао да познаје Брајана од 13. године. Ток приликом, он је открио да је Брајанов отац рекао да му је син био "дугогодишњи пацијент" у психијатријској установи у Остину и да му је дијагностиковано да је „социопата“. Орнштајн је тврдио да су отац и син дуго били отуђени и да старији Волш одбио комуникацију са сином када је Брајан пуштен пре неколико година, после 12 или више година без контакта.

Фото: Твитер/Инстаграм/принтскрин/WCVB-TV Boston

 

- Ти си мој син и увек ћу се надати најбољем за тебе, али не желим да се поново ангажујем - цитирао је Оренштајн речи оца, додајући: "Знам да бих пустио хаос у свој живот, а то не могу да имам".

Након хапшења и суђења, Брајан је 2020. године прошао програме Бостонске академије Брејктру Извињавајући се због почињеног кривичног дела, Брајан је тада у писмима навео да ће вратити дуг, као и да ће се потрудити да буде "пун љубави".

На крају након смрти оца, Волш је покушао да фалсификује и његов тестамент, са намером да се на превару имобински и финансијски окористи. Ипак, то му није пошло за руком, због чега је случај и даље пред судом.

Двојна личност

И док су доктори и породични пријатељи говорили о њему као о социопати, од стране Ане Волш, па и њене мајке, стизале су најлепше могуће речи. Ана га је током суђења 2021. године, бранила причајући о његовом одрастању, али и о томе како се понашао кроз брачни суживот, као супруг и отац.

"Он има добро срце, утиче на све како да на најбољи начин превазиђемо садашње проблеме. Он је глава наше породице и инспирација свима са којима дође у контакт", навела је Ана тада.

У свом писму савезном судији у јуну 2022, а које су пренели америчкии медији , Ана је написала:

„Током ових осам месеци, наша породица је била у могућности да буде заједно током многих прекретница: наш најмлађи син је напунио годину, наш средњи син је почео да говори, а наш најстарији син који је управо кренуо у вртић када смо вас последњи пут видели, сада има само неколико недеља до завршетка године и припреме за први разред. Изгубио је и први зуб.”

Фото: Профимедиа, принтскрин Јутјуб

 

У даљем току обраћања, Ана је описала и ситуацију из децембра 2021. године, када је Брајан спасао њену мајку након што је претрпела анеуризму мозга.

„Не само да јој је спасао живот, већ је њој и целој породици донео удобност и радост током њене болести“, написала је она тада, додајући да се он брине о својој болесној старијој мајци и да буде уз своје синове из дана у дан, водећи их свакодневно у шетњу, чинећи их радосне.

Када је Ана Волш нестала, њена мајка се у меидијма заузела за Волша, кога је, чак и по хапшењу, сматрала за невиног.

Подсетимо, Ани Волш се изгубио сваки траг у ноћи између 31. децембра и 1. јануара. Њен супруг Брајан Волш пријавио је њен нестанак тек три дана касније. Истрагом је утврђено да је он опструисао истрагу, а у подруму куће пронађени су трагови крви и крвав нож. Такође, на сметлишту су пронађене крваве крпе и тепих, те америчка полиција сумња на најстрашнији сценарио. Брајан Волш се налази у истражном затвору, где чека епилог истраге.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".