Докторка Даница Грујичић ведра је и енергична жена, али је током живота прошла кроз више него тешке ситуације, попут смрти брата Дарка.

Што је још теже и тужније, он је млад умро на њеној клиници, а није могла да му помогне:

- Јако ми је тешко пала смрт брата Дарка 2012, њему нисам могла да помогнем. Имао је само 52 године, умро је од тумора на мозгу, код мене на клиници. Посао и неурохирургија су ми помогли. Али то остаје рана - казала је Дана у својој исповести за "Курир".

Она је говорила и о томе колико јој тешко пада губитак пацијената.

Фото: Љ.Кундачина

 

 

- Најтеже ми је кад губим пацијента, без обзира на то колико година има. Сањам га и увек се питам да ли сам могла још нешто да урадим да му спасем живот. Хвала богу, ниједан ми није умро на операцији, било је оних који су преминули од компликација, крварења. На сваких десет година отприлике буде по једна тужба, али никад није доказана моја кривица, нити је ту било кривице. Компликације се дешавају.

Докторка Грујичић је објаснила и какве се унутрашње борбе одигравају у њој док се бори за своје пацијенте.

Фото:Танјуг/Раде Прелић

 

 

- Осећам се као продужена рука бога кад спасем пацијента услед компликација, јер некад имам осећај да се борим с неким злим силама које га вуку низбрдо. Не можете увек да имате контролу над свим. Има нека виша сила где престаје ваша контрола као доктора, као људског бића - закључује др. Даница.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".