Наиме, о одласку и раду у иностранству, истиче, није размишљао.

- Ја имам велико тржиште овде и много публике. Цео регион је моја публика. Ако се отвори нешто, у реду, али ја сам мишљења да одем и да се представим свету с неким филмом. Радићу ускоро један филм по истинитом догађају... Е, то је нешто како ћу се свету представити. Али, мени је ово сада сасвим довољно - тврди Милошевић.

На питање да ли му смета што га махом зову и нуде му комичне улоге, глумац је рекао:

- Ја то тако желим и погодило се. Не можемо сви да играмо све. Не можемо сви да играмо криминалце и намргођене типове. Мора да постоји неко ко ће да одржава тај дух. Оно што је најважније код комедије је да привлачи децу, јер они расту и постају публика и конзумент све те уметности коју ми стварамо. Све то има неку спону и у неком наредном периоду могу да вам кажем да ћу у једној великој серији имати неко сасвим друго издање, али то је зато што сам ја изузетно паметан - каже Андрија.

Фото: Архива Новости

 

 

На констатацију да је велики број глумаца преминуо у последње време, Андрија је имао важну поруку.

- Ми глумци морамо да наставимо да испуњавамо нашу мисију и радимо. Лако је бити глумац успешан у свету када имаш велике могућности и менаџере у великом систему. Али у малим друштвима ми глумци имамо другу мисију. Наше мисије су вишеслојне. Оне имају више паралелних стварности. Морамо да се боримо са злим стварима попут експанзије мржње према људима. У смислу да се врло мало људи бави децом, да чувамо језик, културу и дух. Позориште је институција која чува језик - закључује Милошевић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".