Брајан Волш (46), који је у недељу ухапшен због ометања истраге америчке полиције о нестанку његове супруге, Београђанке Ане Волш (39), пуних 12 година лечио се у психијатријској установи, а отац га се одрекао и није желео да чује за њега до смрти!

Како преносе амерички медији, иако се за сада сумњичи само за ометање истраге, полиција поседује све више доказа да је Волш супругу убио у подруму куће, затим њено тело раскомадао, завио у тепих и у свом аутомобилу одвезао 76 километара даље на депонију, на којој се отпад уништава и од њега се производи струја.

Купио им смути

- Ухапшен је у недељу у тренутку када је намеравао да напусти породичну кућу и то јер је полиција довела у сумњу исказ који је званично дао а у ком је навео да је супругу последњи пут видео у новогодишњој ноћи, када је хитно купила авионску карту како би се вратила на посао у Вашингтон. Истражитељи су међутим утврдили да се она није укрцала на лет и да је карта била купљена за 3. јануар, као и да је сигнал њеног мобилног телефона последњи пут регистрован 2. јануара у близини куће - открили су медији како је текла истрага.

Велики новац од превара

Путовао, трошио у Пради, жени купио масерати

Волш је био у кућном притвору јер је познатог колекционара покушао да превари и прода му две лажне слике Ендија Ворхола, а да је од тог новца супругу одвео у Француску, како би куповали у Пради и обилазили скупе ресторане. У међувремену је откривено да је обмануо суд и о својој имовини и да није пријавио "фијат" и "масерати" вредан 120.000 долара који је поклонио супрузи Ани. Амерички медији наводе и да се сумња да познати колекционар није био једина његова жртва и да је са рачуна покојног оца украо више од 100.000 долара. - Волш се показао толико успешним, у ствари, да ФБИ још увек није повратио уметничко дело упркос вишегодишњој истрази и оптужениковом признању кривице - наводи се у документима.

Додатне сумње подгрејало је и то што је утврђено да је у време када је смео да напушта кућу, јер је у кућном притвору због другог кривичног дела, отишао у радњу у којој је купио средства за чишћење. Најновији снимак са камера, открио је и да је 2. јануара у 9.57 сати посетио један бар у ком се продају напици и купио три дечија смутија од банане и кикирикија и два за одрасле.

Брајанова мајка

Немам добар однос са снајом Аном

У судским списима у поступку против Брајана Волша за превару, осим писма нестале супруге, налази се наводно и писмо његове мајке. Дијана Волш је у њему открила да је "њен син једини разлог због ког устаје ујутру и да он једини брине о њој". - Нажалост, немам добар однос са снахом, вероватно због културолошких разлика. Зато је мој син једина срећа у животу. Он ми омогућава да са унуцима будем бар мало срећна - написала Брајанова мајка тада. У писму је навела и да њен син брине о синовима, да им он "кува, игра се са њима, васпитава их и чита приче за лаку ноћ".

Пратећи његово кретање, истражитељи који су у његовим колима пронашли трагове средстава за чишћење открили су и да је посетио депонију у близини куће у којој на око 70 километара од њих живи његова мајка. На њој су пронађени на тепиху, тестери и кесама за смеће трагови крви и ткива, који су послати на анализу, као и трагови крви и поломљени крвави нож које је на дан његовог хапшења полиција открила у кући.

Чудно понашање

Необично понашање Брајана Волша после нестанка супруге, али и сику на којој се смеје док га полиција води, најбоље су описали пријатељи његовог покојног оца, иначе познатог доктора неуролога Томаса Волша.

- Он је био дугогодишњи психијатријски пацијент и дијагностикован му је социопатски поремећај. Био је пацијент у Психијатријском центру Аустин Ригс у Стокбриџу у Масачусетсу и пуштен је пре неколико година - наводно се наводи у судским документима изјава пријатеља оца дата 2019.

Психијатар о Брајану

Депресија, анксиозност и бес направили га неспособним

Брајан Волш, како наводе амерички медији био је једино дете у породици. Психијатар који је наводно упознат са дијагнозом Брајана Волша изјавио је за медије да се он често осећао занемареним и невољеним од родитеља, као и да су га користили као пијуна у њиховим свађама. - Већину времена провео је са мајком, док је отац, инаце угледни неурохирург често радио. Родитељи су га послали у интернат, а затим је уписао и Универзитет у Питсбургу у Пенсилванији. Међутим, на другој години факултета, његово ментално здравље се нагло погоршало, тако да је морао да напусти школовање, а затим је неко време боравио у менталној установи. Његова депресија, анксиозност и бес су га направили неспособним да нормално функционише. Тада је започео дугу битку са менталним здрављем - рекао је његов психијатар.

У истој изјави, поменути пријатељ је рекао и да је Брајан био отуђен од своје породице од 2009., а детаље породичне драме изнели су рођаци и пријатељи након смрти његовог оца 2018.

Избачен из тестамента

- Познајем Брајана Волша од његове 13. године, али он и отац нису имали контакт од 2009. Када је Брајан пуштен из психијатријске установе, у којој је провео 12 година, покушао је да контактира свог оца, али га је др Волш одбио. Рекао ми је тада да му је поручио "Ти си мој син и увек ћу се надати најбољем за тебе, али не желим да се поново зближимо". Рекао ми је "и да сам га пустио назад у свој живот, настао би нови хаос, а то не могу" - пренео је пријатељ оца. Открио је и да се отац одрекао сина јер му је пре 2009. украо преко милион долара вредне уметничке предмете, међу којима су и слике Салвадора Далија и Џоан Миро, накиту, новцу, али и аутомобил.

Међутим, када му је отац доживео мождани удар, наводно је поново покушао да му приђе и то тако што је дошао у кућу, а када је обавештен да га је отац изоставио из тестамента тражио је кључ породичне куће на плажи у Халу у Масачусетсу, из ње однео вредне ствари, а наводно је недавно ту кућу покушао да прода иако није припадала њему.

(Курир.рс)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".