Легендарна манекенка Татјана Патиц која је била чланица славне петорке заједно са Наоми Кембел, Синди Крафорд, Линдом Еванђелистом и Кристи Тарлингтон, преминула је у 57. години.

Магазин "Vogue" први је објавио вест о њеној смрти, а узрок још увек није познат.

Лепотица рођена у Хамбургу, била је најпознатија по раду с "Voguom", као и по главној улози у музичком споту Џорџа Мајкла  за песму "Freedom" из 1990. године у ком се појавила са остатком гламурозне петорке супермодела.

Фото: Профимедиа

 

- Татјана је увек била европски симбол шика, попут Роми Шнајдер која сусреће Монику Вити. Била је далеко мање видљива од својих вршњакиња - мистериознија, одраслија, недостижнија - и то је имало своју привлачност - присетила се Ана Винтур, директорка садржаја "Condé Nasta" и глобална уредничка уредница "Vogua".

Патиц је рођена у Хамбургу од мајке Естонке и оца Немца, а породица се након њеног рођења преселила у Skanör у Шведској. Са 17 година, 1983. године, пријавила се на такмичење "Elite Model Contest" у Стокхолму, где је заузела треће место, а награда је била путовање у Париз и уговор на одређено време.

Фото: Профимедиа

 

Ускоро је постала модел за Versace и Chanel, често се појављујући у штампаним огласима и на пистама, а такође је била на многим насловницама часописа попут "Vogua", "Harper's Bazaara" и "Marie Claire". Након појављивања у споту за "Freedom", девојке су прозване "супермоделима 1990-их" те су након тога често радиле заједно.

Татјана је такође глумила у споту за песму  Duran Durana "Skin Trade", а чак се окушала и у снимању филмова, глумећи жртву убиства у филму "Rising Sun" из 1993. године, у ком главну улогу тумачи Шон Конери.

Фото: Профимедиа

 

Славна манекенка била је у вези са певачем Силом, глумцем Пирс Броснаном, а пре тога с Ником Каменом. Иза себе је оставила сина Јонаха Џонсона, ког је добила с Џејсоном Џонсоном, с којим је била у браку од 2003. до 2009. године.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(24седам)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".