Глумица Витомира Лончар, која је играла у филму "У раљама живота" присетила се сарадње са Батом Живојиновићем и открила чиме се данас бави.

Глумица Витомира Лончар играла је у култном филму Рајка Грлића јунакињу по имену Штефица Цвек. Штефица је најпрепознатљивија по сцени са Батом Живојиновићем, оној у којој изговара реченицу "Сад ћу да те ка**ам", коју, каже Витомира, знају и у Кини у којој данас глумица живи.

Фото: Јутјуб принтскрин/Hhogar

 

 

- Прошло је 40 година како сам била на аудицији за филм који ми је променио живот и окренуо га наглавачке. Био је један од најгледанијих филмова у држави. Било ми је веома узбудљиво - рекла је глумица и открила да ли јој је био проблем да се обнажи пред камерама.

- Не! У том скидању није било ничега вулгарног или непримереног. Осећала сам се сигурно захваљујући Рајку Грлићу који ми је на сету омогућио да се тако осећам.

Глумица се за Информер присетила и тренутка када је упознала Бату Живојиновића.

- Упознала сам га тек на снимању, али нисам била као Штефица Цвек и рекла сам: 'Исусе, то је Бата Живојиновић, како је славан'. Са њим нисам никад после ни кафу попила.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vitomira Loncar (@vitajana)

Бата Живојиновић је својеврмено рекао да се постидео када је морао да обуче тиграсте гаће у филму, а Витомира открива да ли се сећа тога и да ли му је био непријатно.

- Е, тога се веома добро сећам. Није се стидео, већ му није било једноставно. Велики фрајер југословенског филма који хода у тиграстим гаћама и онда још не направи ништа тамо некој Штефици.

Витомира открива и да ли јој смета што се филм памти и по чувеној реченици коју Живојиновић изговара Штефици.

- Више ми је смешно. У Кини имамо групу на друштвеној мрежи Wе Цхат у којој су чланови екс-ју. Пошто смо супруг и ја најстарији из дијаспоре, млади говоре родитељима кога су упознали, с ким се друже, па спомену и мене. Често добијем поруку - 'Рекла сам мами и тати да сте овде и сви вас знају по Бати и реченици сад ћу да те ка**ам, а онда им буде неугодно. Једна реченица коју ми је Бата рекао у филму је обележила генерације. Та сцена је својеврсни феномен.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vitomira Loncar (@vitajana)

Глумица се у Кину преселила 2016. године.

- Спаковала сам један кофер и оставила бивши живот иза себе. Била сам спремна да у 57. години започнем нови живот. Живим у граду Сјену познатом по војсци од теракоте и радим као професор на факултету за културу и медије.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".