Зоран Д. (51) из Параћина ухапшен је због сумње да је насмрт претукао пријатеља Косту Стојковића (37), с којим је цео дан пио!

Пријатељи су се, из засад непознатог разлога, потукли 8. јануара у Улици Томе Живковића код Хале спортова у Параћину.

- Осумњичени и жртва су данима пре злочина седели и пили и ишли су од кафане до кафане, а и Божић су провели заједно. Потом су целу ноћ провели у локалној кафани недалеко од Хале спортова, а када се кафана затворила, они су изашли напоље - каже извор упознат са случајем и додаје:

Мотив није утврђен

- Тетурали су се по улици и с њима су били још неки њихови пријатељи. Није познато шта је мотив туче, али су се прво посвађали.

Наш саговорник каже да су викали по улици пре него што је избила туча. - Чула се галама више мушких гласова, а у једном тренутку се чуло и "престани", "остави га на миру" - каже извор и додаје:

- Зоран и Коста су се тукли и рукама и ногама, пријатељи су покушали да их раздвоје и уразуме, али су обојица били изузетно пијани и наставили су да песниче један другог. Руке су им биле крваве и падали су по асфалту.

Како наводи извор, осумњичени је жртви задао више удараца у лице, због чега му је оно било смрскано малтене до непрепознатљивости.

- Ухапшени није видео на очи, јер му је жртва нанела бројне повреде по лицу. У једном тренутку Драган је ударио Косту толико јако да је овај пао као покошен. Коста је остао непомично да лежи у локви крви - каже саговорник и објашњава:

- Осумњичени је почео да помера жртву, како би видео да ли је жив. Међутим, када је видео да Коста не мрда, узео је телефон и сам позвао полицију и пријавио се.

Зоран Д. мирно је сачекао полицију да га одведе у станицу. - Пијани смо се потукли и сад је Коста мртав. Дођите код Хале спортова - наводно је рекао Зоран Д.

Прелом носа и јагодице

На место злочина убрзо је дошла параћинска полиција и екипа Хитне помоћи.

- Лекари Хитне помоћи само су могли да констатују смрт мушкарца који је био сав крвав. Тело је превезено на обдукцију која ће утврдити како је наступила смрт - каже извор:

- Такође, осумњичени је у тучи тешко повређен и превезен је на Одељење максилофацијалне хирургије, где је оперисан. Има тешке телесне повреде - преломе јагодичне кости и носне кости. Тренутно је у стабилном стању.

И осумњичени у болници

Биће саслушан кад се опорави

Осумњичени Зоран Д. терети се да је извршио кривично дело убиство.

- Зоран Д. засад није саслушан јер се налази у болници. Када лекари кажу да је његово здравствено стање добро и да може да буде испитан, тужилац Вишег јавног тужилаштва у Јагодини ће обавити саслушање. Засад се осумњичени терети за убиство, али након наведеног саслушања биће одређена тачна квалификација дела, као и да ли ће осумњиченом бити одређен притвор - кажу за Курир из Вишег јавног тужилаштва у Јагодини.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".