Португалски медији пренели су информацију да су хаковане бројне клупске датотеке, укључујући и мејлове са клупске адресе, а све се тиче периода од 2016. до 2020. године.

Сви људи који су у том раздобљу били у клубу, као и људи који су након тога део Бенфике, налазе се под истрагом, а међу њима је и легендарни Руи Кошта.

У истрази се наводи да је тим са "Да Лужа" имао користи од низа намештених утакмица и договорених резултата током тог периода.

Огласили су се из Бенфике, па су у кратком саопштењу потврдили да је истрага у току.

- Узимајући у обзир објављене вести, потврђује се да се од 3. јануара води истрага против клуба, али и чланова Управног одбора од 2016. до 2020. године, али и оних који су тренутно у клубу - стоји у саопштењу.

Подсетимо, Бенфика је почетком прошле године демантовала тврдње да је бившем португалском судији платила 1.9 милиона еура за "боље" одлуке на утакмицама.

Сигурно да је ово велики ударац за овог португалског великана. који је у последње време зарадио огроман новац продајом својих фудбалера. Амбиције клуба могле би бити распршене у једном дану, а да ствар буде још гора, очекује их осмина финала Лиге шампиона. 

Ова утакмица је сада под великим знаком питања уколико се утврди да је заиста поменутог намештања и било. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".