Некада најбогатији човек на свету поставио је неславни Гинисов рекорд за највећи губитак личног богатства у историји, изгубивши 200 милијарди долара од краја 2021. године, пише Гинисова књига рекорда.

Форбс наводи да је са рачуна оснивача „Тесле“ збрисано 182 милијарде долара од новембра 2021. године, док други извори наводе да су губици премашили 200 милијарди.

Фото: Профимедиа

 

"Теслино" стање на тржишту и пад вредности акција главни је разлог Масковог фискалног слома, јер је милијардерово богатство у највећој мери везано за његов удео у компанији.

Рекорд је претходно држао корејско-јапански технолошки предузетник Масајоши Сон, који је изгубио око 60 милијарди долара током „Дотком слома“ 2000. године.

- Не брините, иако је Маск изгубио више новца него било који човек у историји, неће гладовати. И даље је друга најбогатија особа на планети - наводи Гинисова књига рекорда.

На првом месту претекао га је француски магнат Бернар Арно са 190 милијарди долара.

"Теслине" акције изгубиле су 65 одсто вредности током протекле године, са Маском који је допринео паду продајом дела својих акција како би исплатио куповину "Твитера" за 44 милијарде долара.

(GUINNESSWORLDRECORDS)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".