Претходни рекорд за најнижег човјека припадао је Едварду Ниñо Хернандезу из Боготе у Колумбији, који је био висок 72,1 цм, истакнуто је на страници Гинис рекорд.

Асин је рођен у удаљеном селу у округу Букан, покрајини Западни Азербајџан у Ирану, а живот му није увијек био лак. Кућа у којој живи је скромна и иако његова породица напорно ради, понекад је права борба зарадити довољно за трошкове живота, лијекове и лијечење.

– Само размишљање о томе да будем у друштву људи који држе Гуиннессове свјетске рекорде је као сан. Понекад не могу повјеровати у то. Као да се сљедећи дан пробудите и цијели свијет сада зна ко сте. То је чаробно. Свиђа ми се пажња коју добивам од људи. Због тога се осјећам посебно. Мој сан је да могу помоћи својим родитељима. Ово глобално признање могло би ми помоћи да га и остварим – рекао је Асин.

Будући да није могао похађати школу, Асин не зна добро писати ни читати, иако је одушевљен што је недавно научио писати своје име. Такође је био задовољан што је недавно добио телефон од пријатеља, што му је омогућило већу повезаност с другим људима.

Врло је отворен и љубазан – и зато врло популаран међу мјештанима у свом селу. Асин не може сам путовати по селу и увијек га прати један од родитеља. Иако заправо може ходати, понекад више воли да га се носи.

Главни уредник Гинисове књиге рекорда Крег Глендаy и службени судија Канзy Ел Дефраy били су присутни на дан мјерења заједно с др. Биндуом Деварајаном.
Мјерења су обављена три пута на дан верификације, што је резултирало тачном рекордном висином, пише Даили Стар.

– Била је привилегија сусрести се с Асином и његовом породицом и потврдити да је он нови најнижи одрасли мушкарац на свијету – рекао је Крег.

(Фактор)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".