Милан је у складу и миру прослављао празник са браћом и родитељима и ништа им није недостајало иако их је у кући било деветоро. Он је поручио да је најважније на Бадњи дан да све буде у тону љубави и мира.

- Што се обичаја тиче, најбитније је да се Бадњи дан и Божић дочекују са радошћу и љубављу... Да се молимо за здравље, срећу, благостање, мир у души, за своје пријатеље и за себе.

Фото: АТА имагес

 

- Док сам живео на Златару са родитељима, братом и његовом породицом, дочекивање Божића је имало посебну лепоту, јер нас је било деветоро у кући, а мајка и отац су храну спремали тако савршено тако само могу да се сећам. Обавезан је пасуљ пребранац са салатом од празилука и слатка пита од пиринча. А на Божић отац је клао прасе јер нам је свакако 9. јануар слава па да имамо и за Божић и за славу - додао је и открио да ли је у раном детињству веровао у Божић Бату:

- На Златару где сам ја одрастао нисам чуо да је неко помињао Божић Бату, можда сада да, али у то време ја нисам то чуо. Топалко се присетио и обичаја којесу практиковали на Златару.

Милан је открио и једну анегдоту која је разнежила многе:

- Уместо анегдоте, ја бих издвојио један јако леп обичај из мог краја, на Златару у Новој Вариши. Од како ја знам, увек смо у граду заједно славили када је Божић или Бајрам и Муслимани и Срби заједно. Тиме се поносим, а требали би многи да се угледају на нас! Никада није правио никакву разлику и то је нешто што је нас издвојило од свих осталих места, на нас би требало да се угледају сви остали, тако да велики поздрав за мој Златар- завршио је своју искрену исповест за Републику.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".