Отац популарне певачице Сајси МЦ је Јован Рашић, први певач чувеног бенда "Генерација 5". Овај Зајечарац био је део оригиналне поставе групе настале 1977, међутим, бенд је напустио већ крајем седамдесетих, када га је наследио много познатији Горан Милошевић.

Фото: Јутјуб принтскрин/Амиџи шоу

 

Рашић је тада постао стоматолог, и тим послом се бавио све до пензије. Музици се враћао само повремено, али не у професионалном смислу. 

Јован Рашић својевремено се појавио у једном музичком такмичењу и све изненадио.

Иако су многи и заборавили на ову велику звезду некадашње Југославије, он је овом приликом показао да његов таленат са годинама није ништа мањи.

Фото: Јутјуб принтскрин/Nikad nije kasno

 

Певач се појавио у такмичењу “Никад није касно”, а тадашњи члан жирија тог такмичења Ђорђе Давид касније је испричао да је био на мукама када је требало да оцени колегу.

-То је једно од најнеугоднијих искустава у мом животу. Знате, ја сам васпитаван да поштујем ауторитете и богате биографије и онда дођем у ситуацију да ме Жика позове у емисију, да будем у жирију и на снимању ми каже ко су такмичари и прочита ми име Јован Рашић. Одмах сам га питао: "Да ли је могуће да си ми ово направио? Да ја будем у жирију и оцењујемо да ли Јован добро пева?". То је најгора ствар коју сам могао да доживим јер Рашић је за мене музичка величина, неко ко пева "Дај, дај, истину ми дај", песму која је "Генерацију 5" пробила - испричао је Ђорђе својевремено за "Грандонлине" и открио да је био чест гост у Рашићевом дому.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".