Након што је напао жену и дете, скренуо је заобилазним путем према Косници, где је изашао из аутомобила и наставио да бежи. Тада је на њега налетео камион и прегазио га.

Телеграм из извора у загребачкој полицији сазнаје како је Кнежевићева бивша партнерка заиста лично била на неколико разговора у полицији, али није званично поднела кривичну пријаву против њега, преноси Индеx.хр

Иначе, према Кривичном закону претње се прогоне само на предлог жртве. Из полиције се због тога правдају како формално нису ни могли да покрену нови поступак против њега, иако је евидентно да су знали како је 42-годишњакињу годинама злостављао бивши партнер.

Рекао јој је да ће је кад-тад убити

Од пријатељица нападнуте жене Телеграм сазнаје да је одлучила да прекине сваки контакт с Кнежевићем јер није желео да се промени. Међутим, он се, причају пријатељице, с тим никако није могао помирити.

- Од тада јој је стално правио проблеме - присећају се жртвине пријатељице.

- Поручио јој је да ће је кад-тад убити - откривају и додају како је Кнежевић очигледно искористио ово време јер се брат његове бивше партнерке одселио на другу адресу.

- До тада су сви заједно живели у кући, а брат се пред празнике преселио. Кнежевић је очигледно искористио то што она више није имала никога да је брани - уверене су пријатељице.

Жена у среду увече звала полицију

Полицију је 42-годишњакиња последњи пут звала у среду увече, када је Кнежевић бануо у њен дом на загребачком Житњаку. Пријавила је да је злоставља, објашњавајући да је врло вероватно пијан.

Полиција је затим примила још два позива анонимних особа. Једним је дојављена свађа људи на улици, а другим је већ јављено да су две особе, радило се о 42-годишњакињи и њеној ћеркици, повређене секиром.

Полицајци који су први стигли на место дојаве затекли су страшан призор - тешко повређену мајку и дете, док је насилни 43-годишњак у међувремену успео да побегне. Дете је упркос напорима лекара преминуло у болници, док је мајка и даље у критичном стању.

Како кажу комшије у насељу, убијено дете није Гораново, већ Д.П. има троје деце са три различита партнера. Секира је захватила њено најмлађе дете чији се отац И. С. тренутно налази на раду у Немачкој те је обавештен о смрти детета. Горан је како кажу у насељу одувек био проблематичан те је често био "по затворима", преноси Јутарњи лист.

- Наводно је робијао због крађа и насиља, а бавио се препродајом аутомобила у Белгији и Аустрији. Уочи овог догађаја, кажу, две ноћи је "банчио" у локалном кафићу, наводно је конзумирао и опојне дроге, те је у том стању започео свој крвави пир - кажу комшије.

(Индекс.хр)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".