Овидио, који је постао кључна фигура у картелу Синалоа након хапшења његовог оца, накратко су задржале снаге безбедности 2019. године, али је брзо пуштен да би се окончало насиље у знак одмазде које је вршила његова нарко банда.

САД су понудиле награду од пет милиона долара за информације које би довеле до хапшења или осуде Овидија, а његово хапшење долази пред одржавање самита северноамеричких лидера у Мексико Ситију следеће седмице, којем ће присуствовати и амерички председник Џо Бајден и на којем су питања безбедности на дневном реду.

Један од мексичких званичника рекао је да ће се Гузманово хапшење вероватно показати као добродошло за односе између САД и Мексика уочи Бајденове посете.

Фото: Танјуг/АП

 

Градски аеродром у граду Кулијакану, у којем је ухапшен Овидио, затворен је и тако ће остати до вечерас, наведено је на Твитеру.

 

 

Локална власт је позвала људе да остану у затвореном простору, а школе и административне канцеларије су затворене због могућег насиља нарко банди.

Хоакин Гузман (65) осуђен је у Њујорку 2019. за кријумчарење дроге вредне милијарде долара у САД и заверу за убиство непријатеља, а служи доживотну казну у Супермаксу у Колораду, најбезбеднијем савезном америчком затвору.

Фото: Танјуг/АП

 

Како се наводи, вест о хапшењу његовог сина стигла је након ноћи насиља у граду Кулијакан у северној мексичкој држави Синалоа, седишту истоименог нарко картела и једне од најмоћнијих организација за кријумчарење наркотика на свету.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".