Једна од најлепших жена у историји српског и југословенског филма је, без икакве сумње, је чувена Драгана Варагић.

Ова прослављена глумица, иако је не виђамо често испред камере, остала је у свету филма током читаве каријере, па је тако и режирала, и продуцирала, и предавала… Деведесетих година прошлог вика живела је у Канади, али чак ни када је била тако далеко није била заборављена на простору бивше Југославије - ипак су бројне генерације одрастале уз њено „Само да ти чујем глас“.

Фото: Jutjub принтскрин/Klasik TV

 

То, међутим, није једини значајан филм у Драганиној каријери, с обзиром на то да се у њеној биографији могу наћи бројни чувени наслови из света филма, телевизије и позоришта као што су: "Светозар Марковић", "Велики транспорт", "Бањица", "Сиви дом", "Вук Караџић", "Алекса Шантић"…

Данас је Драгана професор глуме у Београду, а неретко истиче да је глума посао који се воли и да је без те љубави немогуће радити.

- Та радозналост коју још увек имам мени је драгоцена у томе што радим, значи нешто мењам, нешто додајем. Важно ми је и доста ме занима шта се ради у другим деловима света, занима ме позориште њихово, начин предавања, нове технике глуме, врло сам радознала - испричала је оно током гостовања на РТС-у прошле године.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Иако је чешће у позоришту и за катедром, Варагићева се недавно поново нашла испред камере, и то у кратком играном филму „Када сам код куће“, кој је недавно добио награду за најбољи студентски филм на Међународном филмском фестивалу Схорт то тхе Поинт у Букурешту, а прошле године је играла у вишеструко награђиваном филму „Шавови“.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Љубав, навика, паника"

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".