Грађани Крагујевца окупили су се данас како би запалили свеће трагично настрадалој Николини Јанковић, тринаестогодишној девојчици из тог града која је преминула од повреда задобијених у саобраћајној несрећи и том приликом од надлежних затражили да починиоца хитно приведу правди.

На место несреће дошла је и мајка Николине која је заједно са њеним другарима и њиховим родитељима запалила свећу.

У име Николининих родитеља обратила се Маја Јовић, представница окупљених, која је послала поруку надлежнима да возач аутомобила који је на слободи, буде хитно приведен и осуђен.

- Овде смо се окупили пре свега да запалимо свеће за Николину, да је испратимо на вечни пут и да апелујемо још једном да се никада више оваква трагедија не понови - рекла је Јовић за Танјуг.

Фото: Танјуг

 

Истакла је да од надлежних траже да се возач приведе правди, јер је пуштен да се брани са слободе после 48 сати задржавања и додала да ће Николинини родитељи подићи оптужницу против њега.

- Они су веома огорчени као и сви ми јер ова агонија траје скоро месец дана, колико је дете било у стању мождане смрти, а тај човек је и даље на слободи. Ми само желимо правду и да се пробуди свест код возача да се више никада оваква трагедија не понови - рекла је Јовић.

Девојчица (13) из Крагујевца, коју је 7. децембра ударио аутомобил док је прелазила улицу, преминула је јуче у Универзитетском Клиничком центру у Крагујевцу, а биће сахрањена сутра на градском гробљу Бозман.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".