Građani Kragujevca okupili su se danas kako bi zapalili sveće tragično nastradaloj Nikolini Janković, trinaestogodišnoj devojčici iz tog grada koja je preminula od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći i tom prilikom od nadležnih zatražili da počinioca hitno privedu pravdi.

Na mesto nesreće došla je i majka Nikoline koja je zajedno sa njenim drugarima i njihovim roditeljima zapalila sveću.

U ime Nikolininih roditelja obratila se Maja Jović, predstavnica okupljenih, koja je poslala poruku nadležnima da vozač automobila koji je na slobodi, bude hitno priveden i osuđen.

- Ovde smo se okupili pre svega da zapalimo sveće za Nikolinu, da je ispratimo na večni put i da apelujemo još jednom da se nikada više ovakva tragedija ne ponovi - rekla je Jović za Tanjug.

Foto: Tanjug

 

Istakla je da od nadležnih traže da se vozač privede pravdi, jer je pušten da se brani sa slobode posle 48 sati zadržavanja i dodala da će Nikolinini roditelji podići optužnicu protiv njega.

- Oni su veoma ogorčeni kao i svi mi jer ova agonija traje skoro mesec dana, koliko je dete bilo u stanju moždane smrti, a taj čovek je i dalje na slobodi. Mi samo želimo pravdu i da se probudi svest kod vozača da se više nikada ovakva tragedija ne ponovi - rekla je Jović.

Devojčica (13) iz Kragujevca, koju je 7. decembra udario automobil dok je prelazila ulicu, preminula je juče u Univerzitetskom Kliničkom centru u Kragujevcu, a biće sahranjena sutra na gradskom groblju Bozman.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".