Jednu ispovest je izneo i Nik Stauskas koji se sa njim sreo 2019. godine u Baskoniji. Smatra da je upravo Duško razlog zašto je on izgubio želju za košarkom.

- Igrao sam za njega u Baskoniji i osećao sam se kao da sam u vojnom kampu svaki dan. Oduzeo je svu zabavu iz košarke - govorio je on.

Foto: EPA

 

Pet godina je Stauskas proveo u NBA ligi pre nego što je došao u Evropu upravo te 2019. godine. Draftovan je kao osmi, ali nije ispunio svoj potencijal, te je pet godina provodio po različitim klubovima pre nego što je došao do Baskonije gde ga je dočekao Duško Ivanović.

- NJegova ideologija je nazadna, ako izgubite, on smatra da je to zato što niste radili dovoljno i onda ste kažnjeni narednog dana trčanjem. On je jedini razlog zašto odbijam da ikada zaigram u Evropi - rekao je Stauskas.

Nik je odigrao 22 utakmica u dresu Baskonije u Evroligi sa 20 minuta u proseku i 9 poena po utakmici. U domaćem takmičenju je odigrao 18 utakmica sa 17 minuta u proseku i nešto više od 7 poena u proseku. Videvši da Evroligaški sistem nije za njega, vratio se u SAD.

Foto: Profimedia, N. Paraušić

 

- Došao sam sa povređenim kolenom i nisam uspeo da se oporavim te sezone. Dva treninga dnevno i kondicioni treninzi kod Duška su učinile stvar gorom i morao sam da završim sezonu ranije i da operišem koleno - prisetio se Stauskas.

Po povratku u SAD, on se nije pokazao u najboljem svetlu, pa se može reći da nikada nije dostigao svoj puni potencijal.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".