Упознала га је као петнаестогодишња девојчица, када је са њим глумила у филму „Вишња на Ташмајдану“ и тада јој је и освојио срце.

‒ То је један од ретких мушкараца у кога сам се ја заљубила, а да међу нама није било ништа и то само зато што је између нас стајала његова уметност. Тешко ми је да говорим о њему, нарочито док слушам капи кише. Не желим да будем патетична. ‒ рекла је Неда Арнерић за Хелло 2015. године поводом вести о смрти овог великог уметника.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Реч је о Арсену Дедићу.

‒ Много је волео да буде освајан и препуштао се веома лако ‒ присетила се. ‒ Кад је био млад, пре Габи, у сваком граду имао је по две девојке, а мени се испречила његова уметност и мојих 15 година које су биле праве дечје. Од мене је тада био дупло старији, што је за девојчицу велика старосна разлика, иако су такве везе данас модерне.

Фото: Јутјуб принтскрин/vinyldaewo

 

Додала је да је код Арсена ценила што је одолевао свим изазовима.

‒ Велика је ствар што је успео да сачува брак. Био је породичан човек, изузетно везан за Габи, сина Матију, унуку Лу, као и за ћерку из првог брака Сандру. Габи је била његов животни одабир и највећа љубав, ту нема дилеме.

Сећање на своју младалачку занесеност дивна Неда Арнерић завршила је речима:

‒ То је више била нека врста платонске љубави, преко његове уметности. Обожавала сам његове албуме и књиге поезије, па више нисам умела да разликујем ко је Арсен лично, а ко је Арсен уметник, и самим тим у кога од њих двојице сам била заљубљена.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".