- Због тога вас молимо да 1. јанара не паркирате у улицама које се секу са Македоноском и Светогорском. Реч је о раскрсницама Македонске и Светогорске улице са: Нушићевом, Кондином, Цетињском, Влајковићевом, Палмотићевом и Улицом Стевана Сремца - , наведено је у саопштењу Туристичке организације Београда.

Возила Паркинг сервиса ће померити аутомобиле који су паркирани на овом потезу, јер ће ометати пролаз пешака и постављање новогодишњих штандова.

Улица отвореног срца је једна од манифестација која је одавно превазишла оквире Београда и постала препознатљив бренд који промовише најхуманије вредности нашег главног града и његову отвореност.

Настала је пре пола века у "Српској кафани", када су глумци Атељеа 212 мењали улоге са келнерима и првог дана Нове године служили госте. Из овог несвакидашњег дружења Туристичка организација Београда је осмислила празник Београда који повезује културу и привреду, радост, чаролију и хуманост.

Од 1988. године званично је ушла у календар најзначајнијих манифестација града Београда, кроз коју прође преко 100.000 људи.

Улица отвореног срца, отворена за све Београђане и госте Београда, јесте замишљена као прослава хуманости, као "отварање" срца нашег града, али и као могућност да се хуманошћу свих који учествују у овој манифестацији некоме и помогне.

Фото: З. Јовановић

 

Музика, акробате, мађионичари, жонглери...

Уз песму, музику, уличне забављаче, жонглере, акробате, мађионичаре, позоришне уметнике и бројне атракције, сви ће моћи да отпочну 2023. годину на најлепши начин! Музичко-забавни програм ће се изводити испред Атељеа 212, Радио Београда и Општине Стари град.

Организатори ове манифестације су Град Београд, Туристичка организација Београда и Градска општина Стари град, а место дешавања су Светогорска и део Македонске (од Таковске до зграде Дома омладине Београда).

Тачно у подне, после новогодишњих честитки, мали ватромет симболично "отвара" Улицу отвореног срца 2023. Из зграде позоришта излазе извођачи и започињу своју традиционалну штењу, стварајући јединствену карневалску поворку пуну музике и игре која симболично покреће Улицу отвореног срца. Тада креће главни програм на пјацети Атељеа 212.

(Туристичка организација Београда)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".