Након што је на делу магистралне пруге Ниш - Димитровгад, између Пирота и Станичења, ван насељеног подручја у 16.35 часова дошло до превртања једне вагон-цистерне товарене амонијаком, обустављен је и саобраћај на појединим деоницама.

Ово су путеви код Пирота на којима је саобраћај обустављен:

- Аутопут Е80 (петље "Пирот запад" и "Бела Паланка")

- Магистални пут ИИ А реда 229 Пирот - Бела Паланка

- Пруга Ниш - Пирот

Обустава ће трајати до даљњег.

Саобраћај се са ауто-пута преусмерава, пренео је Ауто-мото савез Србије. Саобраћај се са ауто-путу преусмерава на следећи начин:

- возила која долазе из смера Ниша користе искључење на петљи Пирот исток

- возила која долазе из смера граничног прелаза Градина користе искључење напетљи Бела Паланка, и даље се усмеравају на алтернативни путни правац Бела Паланка - Пирот, преко места Понор.

Подсетимо, чак 51 особа је затражила медицинску помоћ због тровања амонијаком, од којих су две тешко повређене. Како пише Курир у УКЦ Ниш, током вечери и ноћи, до сада, збринуто је укупно 15 пацијената, 12 одраслих и троје деце. Према последњем извештају лекара од јутрос у 6 часова, сви пацијенти су тренутно стабилних виталних параметара и нису животно угрожени.

У железницкој композицији било је 20 вагона. Неколико вагона је исклизнуло из шина. Један вагон упао је у реку Нишаву, што је у конкакту воде, амонијака и ваздуха изазвало бурну хемијску реакцију.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".

п;