Nakon što je na delu magistralne pruge Niš - Dimitrovgad, između Pirota i Staničenja, van naseljenog područja u 16.35 časova došlo do prevrtanja jedne vagon-cisterne tovarene amonijakom, obustavljen je i saobraćaj na pojedinim deonicama.

Ovo su putevi kod Pirota na kojima je saobraćaj obustavljen:

- Autoput E80 (petlje "Pirot zapad" i "Bela Palanka")

- Magistalni put II A reda 229 Pirot - Bela Palanka

- Pruga Niš - Pirot

Obustava će trajati do daljnjeg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Saobraćaj se sa auto-puta preusmerava, preneo je Auto-moto savez Srbije. Saobraćaj se sa auto-putu preusmerava na sledeći način:

- vozila koja dolaze iz smera Niša koriste isključenje na petlji Pirot istok

- vozila koja dolaze iz smera graničnog prelaza Gradina koriste isključenje napetlji Bela Palanka, i dalje se usmeravaju na alternativni putni pravac Bela Palanka - Pirot, preko mesta Ponor.

Podsetimo, čak 51 osoba je zatražila medicinsku pomoć zbog trovanja amonijakom, od kojih su dve teško povređene. Kako piše Kurir u UKC Niš, tokom večeri i noći, do sada, zbrinuto je ukupno 15 pacijenata, 12 odraslih i troje dece. Prema poslednjem izveštaju lekara od jutros u 6 časova, svi pacijenti su trenutno stabilnih vitalnih parametara i nisu životno ugroženi.

U železnickoj kompoziciji bilo je 20 vagona. Nekoliko vagona je iskliznulo iz šina. Jedan vagon upao je u reku Nišavu, što je u konkaktu vode, amonijaka i vazduha izazvalo burnu hemijsku reakciju.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

p;