Данас око 15.30 часова одиграла се драма у Прешерновој Улици број 12 у новосадском насељу Телеп. Како сазнају медији, девојка која живи у једном од станова није се одазивала, иако се знало да је у стану.

- Стриц девојке позвао је полицију како би пријавио да му братаница (37) не жели да откључа стан и да прети да ће извршити суицид. На лице места изашла су два ватрогасна возила, од тога једно са јастуком за спашавање, као и Хитна помоћ и две патроле полиције - каже извор Курира.

Како даље наставља извор, човек је уплашен за живот синовице решио да позове помоћ.

Фото: Инстаграм/принтскрин/192.рс

 

- Он је био испред зграде. Човек је неко време причао са њом, где му је иста говорила да жели да изврши суицид, али он није могао да уђе у стан, иако поседује кључ, јер је он власник стана, али је девојка држала кључ изнутра. Човек је одмах дао одобрење да се насилно уђе у стан. Екипа ватрогасне бригаде отворила је улазна врата стана, где је у стану затечена девојка како лежи на кревету у свесном стању, али се није померала до доласка хитне помоћи. Није било трагова покушаја суицида. Након прегледа од стране лекара Хитне помоћи, она је превезена на одељење психијатрије без пратње патроле - закључио је поменути извор.

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић". На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".