Сасвим прикладно, Драгана је тада највише говорила о својим бебама и улози мајке, а текст преносимо у целости:

Дан када смо заказали посету популарној водитељки Драгани Катић и њеним синовима, Бобану и Бојану освануо је чист и бео. Те суботе, 21. новембра, пао је први снег. Клизавим завејаним улицама пробијамо се до Карабурме, где живи ова мала, симпатична породица.

- Откад сам добила децу, једва сам чекала да падне снег па да их изведем у шетњу. Али због хладноће, сада је минус три, прве пахуље показала сам им кроз затворен прозор - тужном причом сачекује нас Драгана.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Нашу домаћицу тешимо и убеђујемо да ће снежних радости бити, јер предстоји дуга зима. Ова прогноза не пада нам тешко, јер се смештамо у топао ушушкан стан, који је после 6. маја претрпео бројне измене. Наравно, на Ђурђевдан су се родили Драганини близанци и тада је требало све подредити њима у њеном девојачком стану. Срећна околност је била та, што се врата до врата налази стан Драганиних родитеља, Миле и Драгана Катића. Први потез је био да се пробију врата и тако направи најбржа комуникација између две јединице. Бобан и Бојан "избацују" мајку из највеће, њене собе и смештају се у њу. Сада је тамо све њима подређено, прево дечје царство. Драгана се преселила у мању собу и често заспи на троседу, јер је опхрва сан док ослушкује децу како дишу. Протеклих ноћи било је "весело", јер су им кренули зубићи, тако да је кенкања и буђења било напретек.

- Не могу да се пожалим на њих. Заиста су добри. Сада спавају готово целу ноћ. Додуше, буде се са пекарима, када добијају прву флашицу млека. Тада поново утону у сан. После тога спрема им се попарица, што највише воле, а затим следе сокићи, цеђени од воћа. Ту се и ја огребем и окрепим витаминима. Дечаци су јешни, па нестрпљиво очекују ручак. Једу буквално све, осим печења - прича Драгана.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Овакав распоред обавеза увелико је допринео да Драгана врло брзо поврати витку линију. То, међутим, нико није веровао, јер је у трудноћи заиста била огромна. Два крупна дечака, рођена царским резом, набацила су својој мами силне килограме.

- Одмах по порођају себи сам зацртала циљ да ћу за шест месеци повратити ранији изглед. Ево, прошао је 6. новембар и резултат је видљив. Сви ме питају за тајну. А тајне нема. Гладовала сам и била жедна. Придржавала сам се дијете, коју сам спроводила једући "Херба лајф". Сањала сам калоричну клопу и чезнем да мочкам хлеб и једем. Али, била сам упорна. Кад год бих дошла у искушење, пред очима би ми искрсао сан да поново обучем минић и тако обучена шетам своје синове. Жеља ми је да тако обучена одем до кафића, да ми се сви диве како добро изгледам - каже Драгана.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Свој сан Драгана је успела да оствари. Дешава се оно што је желела, да дечаци буду здрави и да расту, а да она буде поново крхка и нежна. У међувремену, Бобан и Бојан су од обичних беба постали карактерне личности. Пошто су двојајчани близанци, лако се уочава разлика међу њима. Бобан је плав, мало крупнији и јачи, а Бојан црн, осећајан и нежан.

- Стално их посматрам и уочавам разлике. Бобан је сталоженији, студиознији, узме играчку и пола сата је врти у рукама, разгледа, студира... Воли да се омотава пешкиром, пеленом, ћебенцетом, има једну крпицу коју је открио у време када је почео да "глође" и без ње не може, па је стално откувавамо и пегламо. Бојан је, пак, мамин тип. Пет минута гледа неку играчку, најчешће неку кутијицу коју залепимо селотејпом и унутра ставимо било шта што чангрља. Он то лупка и онда зафрљачи. Потом пружа ручице и тражи да га држимо. Мој тата га је научио да, чим чује "здраво", пружа руке да га узмемо.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Пошто је јединица, Драгани веома прија што и њена деца уживају сву пажњу њених родитеља. Деда Драган је у пензији, тако да се максимално посвећује унуцима. Сви нестрпљиво чекају да и бака Мила оде у пензију, али то се  још неће скоро десити. Бобан и Бојан постали су миљеници целе фамилије и пријатеља, а свесрдну помоћ Драгана има и од комшилука. Ту је увек тетка Стана спремна да помогне. Често навраћа и кума, Драгана Трипић, организатор за РТС. Њена ћерка Сашка има десет година и воли да се игра са својим кумићима. Посебно јој је драг Бојан, коме тепа Оливер Твист! Сличност са истоименим романом не постоји, али Сашки се то име јако свиђа.

Током телевизијске каријере Катићка је најчешће била ангажована у забавно-музичком програму. Она је жена која воли песму, а такви су и њени близанци. Бобан је, чим се родио, почео да "пева". Успављивао се са "аааа", а такву мелодију певушио је и у сну. Бојан такође обожава музику. Та склоност запажена је летос, када је био укључен телевизор, а на програму ЗаМ...

Фото: репринт ТВ Новости

 

- Нећете веровати, певао је Драган Пантић Смедеревац, чуло се "Имам само три разреда, ал' ме свака цура гледа..." Бојан је почео да се бацака ручицама и ногицама, потпуно је ушао у екран. Ми смо га запањено гледали - сећа се Драгана.

Помислили смо да је дете можда било ужаснуто, па је хтео да искључи телевизор! Али, ту претпоставку из пристојности не изрекосмо. Елем, прође отад неколико месеци, кад једне касне вечери зазвони телефон. Драгану је звао Саша Поповић и предложио јој да буде водитељ нове емисије "Звездано небо" у тандему са Предрагом Живковићем Тозовцем. Катићка је најпре затражила дозволу директора РТС и тек потом прихватила понуду. Дакле, не ради се о преласку на РТВ Пинк, него о ангажовању у једној емисији нове продукције "Гранд".

Фото: репринт ТВ Новости

 

- Искрена да будем, заиста сам се ужелела посла. Једва чекам да станем пред камере. Музичко-забавна концепција ми је блиска. Па, нешто слично радила сам у шоу програму "Четири даме". Радује ме што ћу сарађивати са Тозовцем. То је фини изазов да радим са неким ко ми није колега. Он у таквом послу већ има искуства и надам се да ћемо се допасти публици. Тоза је прави господин, шармер и боем и верујем да ћемо бити складан пар.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Уочи поновног сусрета Драгане и телевизијских гледалаца, распитујемо се и за њене жеље.

- Све моје жеље везане су уз Бобана и Бојана. Желим да увек лепо изгледам, да би они имали лепу мајку. Желим да радим, да би они имали успешну и задовољну мајку. И желим да они једног дана заволе и изаберу баш такву жену, као што сам ја - прижељкује Драгана.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај текст је изашао у "ТВ Новостима" 2. децембра 1998. године.*

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".