У новогодишњој ноћи чека нас суво време, а неће бити ни превише хладно. Температуре ће се кретати од 1 до 7°C. И сам почетак 2023. биће обележен утицајем снажног антициклона, уз стабилно, суво и топло време. Само ће понегде бити магле. Температуре ће ићи и изнад 10°C.

И даље нема на видику да ће у наредних око десет дана доћи до захлађења у таквом облику да нас очекује права зима са снегом. Све планине у Србији и региону су без снега и таква ситуација очекује се и до краја ове и почетком Нове године. Оне планине које имају услове за вештачко оснежавање имаће идеалне услове за то само средином следеће седмице.

Иначе, наредних дана максимална температура и на планинама би могла да буде преко 10°C. Током наредних око десет дана, сем уторка, очекује нас углавном суво време. С обзиром на то да је просек максималне температуре за ово доба године у Србији од 2 до 6°C, оне ће до краја ове и почетком следеће године бити изнад просека, углавном за пет до седам, а у недељу и понедељак и за десет и више степени.

Овогодишњи Божић у Северној Америци биће један од најхладнијих у последњих 40 година, а у Европи један од топлијих и без снега. Када је реч о нашем, православном Божићу, према тренутним прогнозама, суво, стабилно и натпосечно топло време задржаће се минимум бар до дана уочи Божића, јавља метеоролог Ђорђе Ђурић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".