Зима је календарски стигла пре неколико дана, иако временске прилике то не показују. Ипак, према најавама метеоролога, врло брзо нас очекују зимске температуре и ледени дани. 

Током зимских месеци, чишћење леда и снега са аутомобила ноћна је мора свих возача. Свако би волео да има неко лакше решење од стругања и "лопатања", а залеђена стакла никако не треба заливати врелом водом.

На друштвеним мрежама појавио се видео који може бити од помоћи свим возачима којима током зиме заледе стакла у аутомобилу. Наиме, једна мама на Тиктоку саветује људе да не стуружу лед са стакла стругалицом јер постоји много једноставније решење које, како тврди, одлеђује стакло за само неколико секунди

Фото: Профимедиа

 

Како каже жена са снимка, у боцу са распршивачем треба сипати две трећине 70%-ног алкохола и једну трећину воде. Ујутру пре седања у возило треба распрскати ту мешавину течности на залеђено стакло.

 

@mamazapet Za sve nas koji na posao idemo 5 min. do 8. 😅 Stvarno radi posao. 👌 Hvala @BaciPogled na otkriću. ❤️ #ajmocistit #zima #mamazapet ♬ original sound - Mama za pet

 

Овај видео је за само два дана погледало више од два милиона људи, а реакције у коментарима су различите. Док једни тврде да овај једноставан трик ради, други су скептични по овом питању. Било је и оних који сматрају да ће овај начин одлеђивања стакала довести до оштећења брисача јер, како кажу, алкохол нагриза брисаче. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".