Zima je kalendarski stigla pre nekoliko dana, iako vremenske prilike to ne pokazuju. Ipak, prema najavama meteorologa, vrlo brzo nas očekuju zimske temperature i ledeni dani. 

Tokom zimskih meseci, čišćenje leda i snega sa automobila noćna je mora svih vozača. Svako bi voleo da ima neko lakše rešenje od struganja i "lopatanja", a zaleđena stakla nikako ne treba zalivati vrelom vodom.

Na društvenim mrežama pojavio se video koji može biti od pomoći svim vozačima kojima tokom zime zalede stakla u automobilu. Naime, jedna mama na Tiktoku savetuje ljude da ne sturužu led sa stakla strugalicom jer postoji mnogo jednostavnije rešenje koje, kako tvrdi, odleđuje staklo za samo nekoliko sekundi

Foto: Profimedia

 

Kako kaže žena sa snimka, u bocu sa raspršivačem treba sipati dve trećine 70%-nog alkohola i jednu trećinu vode. Ujutru pre sedanja u vozilo treba rasprskati tu mešavinu tečnosti na zaleđeno staklo.

 

@mamazapet Za sve nas koji na posao idemo 5 min. do 8. 😅 Stvarno radi posao. 👌 Hvala @BaciPogled na otkriću. ❤️ #ajmocistit #zima #mamazapet ♬ original sound - Mama za pet

 

Ovaj video je za samo dva dana pogledalo više od dva miliona ljudi, a reakcije u komentarima su različite. Dok jedni tvrde da ovaj jednostavan trik radi, drugi su skeptični po ovom pitanju. Bilo je i onih koji smatraju da će ovaj način odleđivanja stakala dovesti do oštećenja brisača jer, kako kažu, alkohol nagriza brisače. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".