Она је увече, око 22.30 довезена у Ургентни центар УКЦС, али је већ била мртва, а покушај реанимације није успео.

Више јавно тужилаштво у Београду наложило је да се ураде обдукциони и токсиколошки налази како би се утврдио тачан узрок смрти. Према незваничним сазнањима, до фаталног исхода довела је плућна емболија, али истрага која је покренута тек треба да утврди све околности.

На телефоне ординације "Душановић" се нико није јављао. Поводом трагичног случаја није се огласио ни власник др Александар Душановић, нити ико од запослених.

Фото: Н. Скендерија

 

Несрећна жена је у Београд на хируршки захват дошла из Немачке, где иначе живи, а њена кћер је, према незваничним сазнањима, из ординације, до које је и допратила мајку, прво добила информацију да је захват протекао уредно. Жени је изненада позлило. Из ординације су звали Хитну помоћ, која је покушала да реанимира пацијенткињу, али без успеха. Наводно су пацијенткињи успели да поврате пулс и дисање, али она није долазила свести.

Фото: Инстаграм принтскрин/branka.vasovic

 

Иако је ова ординација врло близу Ургентног центра, несрећна жена је преминула на путу до УКЦС. И у овој установи покушали су да је реанимирају, опет без успеха.

Случај је пријављен Министарству здравља, полицији, тужилаштву.

- Истрага је у току - речено нам је у круговима блиским истрази.

Како сазнајемо, из тужилаштва су наложили да полиција достави све потребне доказе, као и лекарски налаз, а наређена је и обдукција.

- Операција смањења груди је већи и компликованији захват него што је увећавање дојки, али сам дубоко уверена да то није могао да буде узрок због кога је жена преминула - прича за "Новости" специјалисткиња пластичне и реконструктивне хирургије, која такође има приватну праксу.

Фото: Инстаграм принтскрин/branka.vasovic

 

Доктор Душановић, који је оснивач и власник ординације "Душановић", у стручним круговима важи за доброг и одговорног стручњака у овој области медицине. Нико од лекара специјализавоних за естетску и реконструктивну хирургију са којима смо разговарали не доводи у питање његове квалификације и систематичност при обављању захвата.

Да ли је баш тај захват на грудима допринео тромбози плућа или је несрећна жена одраније имала проблем који је, можда, додатно активирала анестезија, тек треба да се утврђује. Плућна емболија, која се незванично помиње као узрок смрти, заправо је зачепљење једне или више грана плућне артерије једним или више тромбова који потичу из венског система.

Брат преминуле: Оперисана шест сати

Брат преминуле рекао је медијима да у приватној ординацији нису изразили ни најмању сумњу да су можда они негде погрешили током захвата, који је трајао чак шест сати.

Брат преминуле је још рекао да је операција почела у 11 сати, да је њена ћерка Бранку посетила око 19 часова, и да јој је убрзо након што је отишла мајци позлило. У том тренутку, незванично, у ординацији није било лекара, а Бранки је помагала медицинска сестра. У 20.45 из ординације су звали Хитну, која је како је испричао брат преминуле дошла тек у 21.45. У лекарском извештају из Хитне се наводи да Бранка није давала знаке живота, није дисала, нити је имала пулс. Како је брат чуо Бранка није била у тоталној анестезији, него је добила спиналну, у кичму.

Провера

По хитној процедури проверавају се све околности под којима је пацијенткиња преминула након естетске операције груди у приватној клиници - саопштило је Министарство здравља, наводећи да ће о исходу обавестити јавност.

Инспекцијске службе Министарства утврдиле су да је приватна клиника у којој је оперисана пацијенткиња уредно регистрована.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".