УЧЕНИК М.М.(18), најстарији учесник тешког инцидента у Техничкој школи у Трстенику,где је жртва била професорка Марија Стевановић саслушан је данас пред Основним јавном тужилаштвом у овом граду и према сазнањима “Новости”, овај ђак, који је снимао цео инцидент брани се тиме да му није била намера да омаловажи професорку.

- Мој закључак је да је професорка као оштећена, рекла шта је истина, а ту истину је потврдио и ученик - износи за “Новости” Бојан Стојановић, адвокат из Јагодине, који заступа М.М. - Неспорно да је снимао, али да није имао намеру,није имао умишљај да тај сам догађај забележи, јер је снимак трајао од 15 до 18 минута, дужи је него што смо видели у медијима и то је суштина да је само ухватио тај догађај који је сада предмет оптужења.

Стојановић наводи да његов клијент није имао намеру да на било који начин омаловажи и деградира професорку и додаје да се извинио и изразио кајање.

Професорка Марија Стевановић, која је још увек веома узнемирена због целог догађаја сведочи за “Новости” да М.М. није признао дело.

- Он пребацује кривицу на другу децу, тражи се вештачење стручњака за телекомуникационе технологије - каже професорка Марија. - Ја сам рекла шта ја знам о целом догађају. Е сада како ће бити, нека утврде стручњаци.

Следеће саслушање заказано је за 20.јануар и очекује се да тужилаштво донесе одлуку о евентуалном подношењу оптужног предлога након завршених доказних радњи. Кривично дело је за сада оквалификовано као злостављање и мучење.

У међувремену, у Техничкој школи нико званично не жели да потврди који је статус ученика који су учествовали у инциденту 9.новембра. Од почетка васпитно-дисциплинског поступка који се против М.М. и још двојице ученика, Н.Ж.(17), који је измакао столицу професорки и И.К.(16),који је догађај, као и М.М,снимао, М.М. је, како су "Новости", раније објавиле више пута, уредно похађао наставу и како су била раније објављена сазнања "Новости", жалбу на одлуку директора Милана Глиџића о искључењу је поднео и он, као и Н.Ж.(17), ученик који је измакао столицу професорки.

Припремни поступак у оквиру судске истраге пред Вишим судом у Крушевцу, где Више јавно тужилаштво процесуира малолетне учеснике инцидента, Н.Ж. и И.К.почео је пре 10-ак дана. Малолетник И.К, који је снимак измицања столице професорки, њен пад и смејање ђака, поставио на вибер је саслушан, док се Н.Ж. (17), који је професорки измакао столицу, није појавио. Његов отац, Верољуб Живковић - Пуфа је његово одусуство образложио здравственим стањем.

Осим И.К.(16),који се исписао из школе дан пре заседања Наставничког већа 23.новембра када је предложена одлука о искључењу, коју је касније директор усвојио, из истог одељења трећег разреда исписао се још један ученик. Како сазнајемо, тај ђак је наставио школовање у другом граду, а незваничне информације из колектива Техничке школе, као разлог за исписивање наводе атмосферу у учионици.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".