UČENIK M.M.(18), najstariji učesnik teškog incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku,gde je žrtva bila profesorka Marija Stevanović saslušan je danas pred Osnovnim javnom tužilaštvom u ovom gradu i prema saznanjima “Novosti”, ovaj đak, koji je snimao ceo incident brani se time da mu nije bila namera da omalovaži profesorku.

- Moj zaključak je da je profesorka kao oštećena, rekla šta je istina, a tu istinu je potvrdio i učenik - iznosi za “Novosti” Bojan Stojanović, advokat iz Jagodine, koji zastupa M.M. - Nesporno da je snimao, ali da nije imao nameru,nije imao umišljaj da taj sam događaj zabeleži, jer je snimak trajao od 15 do 18 minuta, duži je nego što smo videli u medijima i to je suština da je samo uhvatio taj događaj koji je sada predmet optuženja.

Stojanović navodi da njegov klijent nije imao nameru da na bilo koji način omalovaži i degradira profesorku i dodaje da se izvinio i izrazio kajanje.

Profesorka Marija Stevanović, koja je još uvek veoma uznemirena zbog celog događaja svedoči za “Novosti” da M.M. nije priznao delo.

- On prebacuje krivicu na drugu decu, traži se veštačenje stručnjaka za telekomunikacione tehnologije - kaže profesorka Marija. - Ja sam rekla šta ja znam o celom događaju. E sada kako će biti, neka utvrde stručnjaci.

Sledeće saslušanje zakazano je za 20.januar i očekuje se da tužilaštvo donese odluku o eventualnom podnošenju optužnog predloga nakon završenih dokaznih radnji. Krivično delo je za sada okvalifikovano kao zlostavljanje i mučenje.

U međuvremenu, u Tehničkoj školi niko zvanično ne želi da potvrdi koji je status učenika koji su učestvovali u incidentu 9.novembra. Od početka vaspitno-disciplinskog postupka koji se protiv M.M. i još dvojice učenika, N.Ž.(17), koji je izmakao stolicu profesorki i I.K.(16),koji je događaj, kao i M.M,snimao, M.M. je, kako su "Novosti", ranije objavile više puta, uredno pohađao nastavu i kako su bila ranije objavljena saznanja "Novosti", žalbu na odluku direktora Milana Glidžića o isključenju je podneo i on, kao i N.Ž.(17), učenik koji je izmakao stolicu profesorki.

Pripremni postupak u okviru sudske istrage pred Višim sudom u Kruševcu, gde Više javno tužilaštvo procesuira maloletne učesnike incidenta, N.Ž. i I.K.počeo je pre 10-ak dana. Maloletnik I.K, koji je snimak izmicanja stolice profesorki, njen pad i smejanje đaka, postavio na viber je saslušan, dok se N.Ž. (17), koji je profesorki izmakao stolicu, nije pojavio. NJegov otac, Veroljub Živković - Pufa je njegovo odusustvo obrazložio zdravstvenim stanjem.

Osim I.K.(16),koji se ispisao iz škole dan pre zasedanja Nastavničkog veća 23.novembra kada je predložena odluka o isključenju, koju je kasnije direktor usvojio, iz istog odeljenja trećeg razreda ispisao se još jedan učenik. Kako saznajemo, taj đak je nastavio školovanje u drugom gradu, a nezvanične informacije iz kolektiva Tehničke škole, kao razlog za ispisivanje navode atmosferu u učionici.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".