Авион важи за најбезбедније превозно средство, а да би се тај епитет понео са разлогом, одлучивали су бројни детаљи.

Управо један од њих су и ставке вазане за храну. 

Капетана и копилот током лета могу конзумирати различите врсте јела, али постоји једно правило које се мора строго поштовати.

Према писању Дејли Мејла, пилоти никад не треба да једну исту храну.

Разлог томе је тровање храном. У том случају, неисправност неке намирнице утицала би на здравствено стање само једног пилота, док би други, под претпосткавом да је његово јело било исправно, био у могућности да управља авионом и очува безбедност путника.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".