Власници су јутрос затекли поломљене излоге.

Иначе, у овом делу Северне Митровице дежурају припадници полиције тзв. Косова.

ТВ сервис је потпуно демолиран а на две кафане обијени прозори и врата. Четврти локал који је обијен не ради али је исто у власништву Србина.

Реаговао директор Канцеларије за Косово и Метохију 

- Излози четири српска локала у етнички мешовитом насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице разбијени су синоћ у подмуклом нападу екстремиста, и такорећи пред очима међународног присуства, чиме су на најогољенији начин потврђене и намере и права природа Куртијевог режима.

Сада је јасно с којом намером и разлогом је Косовска полиција с дугим цевима послата у мешовите српске средине на КиМ.

Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма обележава се широм света у знак сећања на трагедију која је отпочела управо ломљењем излога, и ово је недвосмислена потврда да је Куртијева идеологија и пракса најогољенији фашизам.

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

 

Искуство нас учи да насиље над заједницама и народима почиње управо нападима на њихову имовину, и зато је неопходно да УНМИК и КФОР хитно стану у заштиту Срба и њихове имовине на Косову и Метохији, јер историја не прашта равнодушност у оваквим ситуацијама. 

Куртијеви екстремисти Србима не дозвољавају чак ни да у миру прославе Светог Николу и свакога дана он и његови насилници у полицијским униформама удаљавају нас од мирног решења ситуације на северу покрајине.

Курти се очигледно нада да ће стварањем атмосфере страха и неизвесности обесхрабрити Србе на северу Косова и Метохије и да ће отупети њихову решеност да истрају у праведној борби за своја права, али српски народ је издржао и горе зулуме и побеђивао је и веће насилнике од њега, па ће тако победити и овога пута - наводи се у саопштењу Петковића.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".