У Србији ће данас бити облачно, ветровито и у већини места осетно хладније време, ујутро и пре подне с кишом, понегде с краткотрајним пљусковима уз већу количину падавина, док је на југу Србије могућа и грмљавина, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Веће количине падавина од 10 до 20 милиметара за три сата очекују се ујутро у северним, западним и централним крајевима, укључујући и шире подручје Београда. Краткотрајни прелазак кише у снег, с падом температуре, очекује се само у планинским пределима јужне Србије.

Поподне и увече биће престанак падавина. Дуваће умерен, повремено и јак северозападни ветар, увече у слабљењу. Јутарња температура ће бити од седам до 12 степени Целзијуса, током дана од четири на северозападу до 16 на крајњем југоистоку, увече у даљем паду.

У Београду ће бити облачно, ветровито и осетно хладније време, ујутро и пре подне с кишом која ће престати поподне. Дуваће умерен, повремено и јак северозападни ветар, увече у слабљењу. Јутарња температура ће бити око девет степени, током дана у паду на пет степени, увече око три степена.

Киша, пљускови, грмљавина

- Током јутра облачно, местимично са кишом и локалним плјусковима који ће понегде бити праћени и грмлјавином. Локално се очекује већа количина падавина. На подручју Београда такође повремено киша - најавио је РХМЗ.

Хладна јутра уз мраз

- Данас облачно и у већини места осетно хладније, ујутро и пре подне с кишом, понегде и локалним плјусковима са грмлјавином. После подне и увече далји пад температуре, али уз престанак падавина, па се краткотрајни прелазак кише у снег очекује само у планинским пределима јужне Србије. Дуваће умерен и јак северозападни ветар. Сутра суво и хладно, а почетком наредне седмице након слабог и умереног јутарњег мраза, током дана мало топлије уз појачање југоисточног ветра у кошавском подручју - објавио је РХМЗ.

Хидролишко упозорење

На Лиму код хидролишке станице Пријеполје у наредних 48 сати водостај ће бити у већем порасту и током 17./18. децембра превазићи ће границу ванредне одбране од поплава. На Јужној Морави код хидролошке станице Мојсиње и на Ибру код хидролошке станице Рашка наредна 24 сати водостаји ће бити у порасту и кретаће се изнад границе редовне одбране од поплава. На бујичним водотоцима ових сливова могућа су локална изливања. На Сави код хидролошке станице Шабац водостај ће се приближити граници редовне одбране од поплава 19./20. децембра.

Упаљен метеоаларм

- У готово целој Србији, изузев југозапада наше државе, на снази је жути метео аларм због кише, што значи да време може бити потенцијално опасно.

Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике, наовди се на сајту РХМЗ.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".