Наредбом о спровођењу истраге З.X (35), његова супруга Л.X (37), З.Y. (36), као и Y.Ц. (40) и Y.W. (40) који су у бекству терете се за кривично дело разбојништво, за које је запрећена казна затвора од три до 15 година.

Двоје осумњичених су на саслушању изнели одбрану, док се један осумњичени бранио ћутањем, односно искористио је законско право да не износи одбрану. Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченима одреди притвор због опасности од бекства, да не би утицали на сведоке и да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Како сазнајемо, сумња се да је Л.X. преко апликације "Wе цхат" заказала за 22. новембар у вечерњим сатима третман у поменутом салону лепоте, у који је иначе долазила као муштерија, па јој је било познато материјално стање власника салона, такође Кинеза, Ц.Ј. и W.С. Њу је у 23.45 часова до салона довезао супруг З.X. Убрзо након тога, З.Y, Y.Ц. и Y.W. ушли су у салон наоружани пиштољем, ножем и електрошоком, па су оштећенима наредили да легну на под, облепили им очи и уста селотејпом и везали им руке.

Такође су Л.X, која је лежала на столу за масажу, везали селотејп траком за сто, и то да оштећени не би закључили да је и она умешана у извршење овог кривичног дела. Потом је један од осумњичених оштећеном Ц.Ј. прислонио пиштољ на потиљак и наредио му да каже шифру за апликацију “Али Паy”, након чега су осумњичени пребацили новац са рачуна оштећеног на свој рачун у износу од 93.800 јуана (13.800 евра).

Како би им рекли адресу стана где живе, осумњичени су након тога оштећеног ударали палицом на извлачење по глави и телу, а његовој супрузи W.С. нанели две убодне ране у леђа, чиме су им нанели лаке телесне повреде.

Један од осумњичених је остао у салону лепоте док су друга двојица са З.X, возилом оштећених отишли до њиховог стана оштећених, одакле су из узели 2.200 евра, три женске торбе марке Лоуис Вуиттон, једну мушку торбу марке "гучи", 60.000 динара, један златни прстен и бисерне минђуше.

Осумњичени су се потом вратили до салона, одвезали оштећене и вратили им кључеве од стана и аутомобила, након чега су напустили салон и удаљили се.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".