Остало је још две утакмице до краја такмичења. Француска ће у финалу играти против Аргентине, док ће Мароко против Хрватске играти меч за треће место на Светском првенству 2022. године.

Носиоци трофеја из Русије 2018. године су дочекали прву репрезентацију из Африке која је дошла до полуфинала Мундијала. Уго Лорис је овом утакмицом изједначио рекорд Мануела Ноера по броју утакмица на голу са 19. Он ће овај рекорд оборити уколико буде у плану селектора у финалу овог такмичења.

Фото: Танјуг/АП

 

Француска је снажно почела, већ у 5. минуту је Тео Ернандез постигао гол након што је Ембапе пробао да шутне и био блокиран. Француска је наставила да чува резултат, али је Мароко итекако претио. На полувремену је остало 1-0 ипак.

Французи нису никада изгубили меч када су водили на полувремену, па ће, испоставиће се, бити тако и овај пут. У 79. минуту је извршена измена, Усман Дембеле је напустио терен, а Рандал Коло Муани је ступио на терен. Само 44 секунди касније је и постигао гол и тако постигао други најбржи погодак као измена, бржи је био само Еб Санд 1998. године када је постигао гол 26 секунди након уласка на терен против Нигерије, играјући за Данску.

Фото: Танјуг/АП

 

Мароко је наставио да прети Французима, али лопта није налазила пут до мреже. Чак су имали и бољи посед лопте од Француске. Мароков непобедиви низ од 6 утакмица је прекинут.

У недељу ће од 16 часова на Лусаил стадиону играти Француска против Аргентине у финалу Светског првенства, када ће једна од ове две репрезентације понети трофеј кући.

У суботу ће снаге одмерити Мароко и Хрватска у борби за треће место на овом Мундијалу на Калифа стадиону од 16 часова.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".