Састојци:

  • 1 главица црног лука
  • 100 мл уља (ако правите на води, изузмите)
  • 1 кашика сувог зачина, со и бибер
  • 1 кг мешаног поврћа, може за руску салату (све поврће може бити и свеже, али када се нема пуно времена или поврћа најлакше је искористити већ поменуту мешавину)
  • 1 кашика брашна

Припрема:

Исецкати главицу црног лука, додати со и уље, па на средњој ватри мало продинстати, да застакли, а онда налити чашу воде и оставити да се још додатно продинста и омекша.

Фото: Википедија

 

На лук додати мешавину поврћа, налити воде да прелије поврће и кувати око 30 минута уз проверавање количине воде. Додавати уколико је потребно врелу воду, да се процес кувања не прекида.

Када је поврће скувано сами регулишете количину воде, зависно да ли волите гушће или ређе. На почеку је најбоље да имате мање воде, да вам се не деси да желите мање чорбе а имате превише и онда морате да одливате или кувате док не испари па тако раскувате поврће.

После регулисања количине воде у једној малој посуди умутите брашно са 100 мл воде, да нема грудвица, склоните са ватре лонац са чорбом, истресите брашно и брзо мешајте.

Вратите на ватру да се кува још 5 минута, како би се брашно укувало.

На крају можете да досолите, додате бибера или зачина по укусу, першуна или мирођије. Пријатно.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".