Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 100 ml ulja (ako pravite na vodi, izuzmite)
  • 1 kašika suvog začina, so i biber
  • 1 kg mešanog povrća, može za rusku salatu (sve povrće može biti i sveže, ali kada se nema puno vremena ili povrća najlakše je iskoristiti već pomenutu mešavinu)
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Iseckati glavicu crnog luka, dodati so i ulje, pa na srednjoj vatri malo prodinstati, da zastakli, a onda naliti čašu vode i ostaviti da se još dodatno prodinsta i omekša.

Foto: Vikipedija

 

Na luk dodati mešavinu povrća, naliti vode da prelije povrće i kuvati oko 30 minuta uz proveravanje količine vode. Dodavati ukoliko je potrebno vrelu vodu, da se proces kuvanja ne prekida.

Kada je povrće skuvano sami regulišete količinu vode, zavisno da li volite gušće ili ređe. Na počeku je najbolje da imate manje vode, da vam se ne desi da želite manje čorbe a imate previše i onda morate da odlivate ili kuvate dok ne ispari pa tako raskuvate povrće.

Posle regulisanja količine vode u jednoj maloj posudi umutite brašno sa 100 ml vode, da nema grudvica, sklonite sa vatre lonac sa čorbom, istresite brašno i brzo mešajte.

Vratite na vatru da se kuva još 5 minuta, kako bi se brašno ukuvalo.

Na kraju možete da dosolite, dodate bibera ili začina po ukusu, peršuna ili mirođije. Prijatno.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".