Проналазак тела несрећне жене покренуо је и једну од најопсежнијих полицијских потрага за убицом тих година: на потерници је био Крушевљанин Миодраг Каралић, који је прво отео Гордану и њеног партнера Милуна Костића, упуцао Гордану и оставио њено тело поред пута. Костића је држао четири дана као таоца.

Припадници Жандармерије су прво претраживали села око Алексинца у потрази за Костићем и Каралићем. Сумњало се да је Каралић и њега убио, па починио самоубиство.

- Уплашио сам се када сам видео тело - посведочио је “Новостима” Новица Петровић, мештанин алексиначког села Мозгово. - Ништа нисам дирао, и пошто нисам имао мобилни телефон код себе, отишао сам до продавнице у Брадарцу, како бих алармирао полицију.

Фото: С. Бабовић, МУП

 

А она је врло брзо стигла на лице места. Клупко злочина је почело да се одмотава. „Новости” су прве и реконструсале догађај. Драма је започела 5. децембра, нешто после 16 сати, у Улици Милетине буне у насељу Уједињене нације у Крушевцу. Каралић је позајмио од пријатеља "опел кадет" и неопажено се приближио фирми, где је радила Гордана.

Ту је регистровао Костића, који је био у свом “голфу” и чекао крај радног времена своје партнерке. Ушао је у Костићев ауто и запретио му пиштољем. Када се из фирме појавила Гордана, Каралић је у њу уперио оружје и натерао је да уђе у ауто. 

- Камере су снимиле цео догађај који се одиграо у 16.20 - посведочили су за “Новости” у Горданиној фирми. -Одмах смо позвали полицију, а потом смо наставили да зовемо наизменично Гордану и Милуна како бисмо установили шта се дешава.

Фото: С. Бабовић, МУП

 

Горданин брат,син, пријатељи и колеге с посла почели су и сами да неуморно трагају зотетим људима. Отмица је, показаће се на жалост, дан касније, постала убиство.

- Каралић није могао да се помири са чињеницом да већ неколико месеци није у вези са Горданом – открио је “Новостима” извор из истраге. - Дао им је рок да се разиђу. Више пута је покушавала да му стави до знања да су завршили, али није вредело.

Након четири дана потраге, тим УКП-а, ухапсио је Миодрага Каралића на паркингу Булевара Арсенија Чарнојевића у Београду. Уследила је истрага Вишег јавног тужилаштва у Нишу, саслушање и Каралића и Костића. По повратку за Крушевац 12.децембра, Милун је у својој првој исповести медијима, за “Новости” посведочио да је Каралић ранио Гордану негде у Железничкој улици, да су возили од Крушевца ка Рибарској Бањи, затим у правцу Алексинца. Ту је и пресудио Гордани.

Фото: С. Бабовић, МУП

 

Преко Лепенског вира, Пожаревца,Смедерева, стигли су до Београда.У престоници су више пута мењали локације. Милун би кратак сан успевао да ухвати на месту возача,а Миодраг је руку држао у џепу, поред оружја. Најгори сценарио спречила је полиција.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".